Ingezonden persbericht


Uitnodiging voor persconferentie

ROTTERDAM - De media wordt uitgenodigd voor een persconferentie op donderdag 23 september in het Bilderberg Parkhotel Rotterdam aan de Westersingel 70 in het centrum van de Maasstad. Vanaf 14.00 uur zal de elfde editie van de Bep van Klaveren Memorial het enige onderwerp van gesprek zijn.

Het gala ter nagedachtenis aan de enige Nederlandse bokser, die in 1928 in Amsterdamse Olympisch stadion Olympisch goud won, staat voor maandag 27 september op de kalender. Nadat Aad Veerman had besloten om tien Memorials te organiseren, nam zijn dochter Louise Lenten-Veerman het werk samen met het Rotterdamse sportmarketingbureau Rotterdam Sport Partner over. Uitgangspunt was dat de avond met steun van Rotterdam Topsport voor de sportkalender behouden bleef, zonder dat het karakter van de avond zou worden aangetast. Bovendien bleef het bedrijf van Veerman, Losa automatics, zonder financiële bijdrage hoofdsponsor van het evenement dat inmiddels de bijnaam nationale feestdag van Crooswijk draagt.

Op het programma van de elfde Bep van Klaveren Memorial staan acht amateurpartijen. Een nationale equipe onder leiding van Husnu Kocabas treft in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen tegenstanders uit Ierland. Tussen de partijen door worden er optredens verzorgd door Lee Towers, Marc Benz, Belinda en New Timeless. Traditioneel zullen de onverslijtbare boksers van de Dutch Windmill Club een demonstratie verzorgen, wordt de Bep van Klaveren Memorial Prijs uitgereikt en zal er uiteraard een minuut stilte worden gehouden ter nagedachtenis aan de grootste bokser die ons land ooit bezat.

Inmiddels is meer dan 70 procent van de in totaal 2800 kaarten gereserveerd voor gasten uit de sport- en amusementswereld, politiek en het bedrijfsleven. Tijdens de perslunch zal tevens het eerste nieuwe Memorial T-shirt boksshirt worden overhandigd aan de voorzitter van Right to Play, Johann Olav Koss. Met de verkoop van de speciale shirts op maandag 27 september hoopt de organisatie het Rotterdamse evenement geld bijeen te brengen voor de stichting van de Noorse viervoudig ex-Olympisch kampioen.

Na afloop van de bijeenkomst worden tevens perskaarten verstrekt. Media die de persconferentie niet kunnen bijwonen, maar wel op de elfde Bep van Klaveren Memorial aanwezig willen zijn, kunnen contact opnemen met Ardie den Hoed: 06-53.45.05.23.

---- --