Gemeente Amsterdam

De nieuwste Uitburotips, week 38
16 september 2004 - Uitburo
Amsterdam.nl ontvangt wekelijks enkele leuke uitgaanstips van het Uitburo. Het gaat om Amsterdamse uitjes waarvoor nog kaartjes te krijgen zijn via www.uitburo.nl. Klik op de titels voor meer informatie.

Afrovibes festival

Ketima
Amsterdam, 23 september t/m 6 oktober

Een zoektocht naar een nieuwe culturele identiteit, dat is het culturele klimaat van Zuid-Afrika op het Afrovibes festivals is het woord aan de Zuid-Afrikanen met dans, theater, muziek, film, fotografie en debat. Met een speciale dansvoorstelling Ketima: dat alle beelden en ideeën over zwarte klassieke dans in Afrika op zijn kop zet.

Godfather uit India

Amitabh Bachchan
Amsterdam, 23 t/m 26 september

De Indiase megaster Amitabh Bachchan, de Godfather van de Indiase film, komt naar Amsterdam. Vier recente films geven een beeld van zijn veelzijdigheid als acteur. Zijn charisma en populariteit gebruikt hij om wat meer te experimenteren, iets waar jonge regisseurs dankbaar gebruik van maken. Voorafgaand aan de film Baghban (25 september) wordt de eenenzestig-jarige steracteur geïnterviewd.

2 x Don Duyns

Livius
Amsterdam, 26 september

Absurdisme, gedrevenheid & dynamiek zijn de uitgangspunten voor een nieuw initiatief. Twee theatermakers werken samen met een wisselende groep ervaren acteurs. Het resultaat van deze spannende combinatie is te zien in twee eenacters van Don Duyns over de (on)mogelijkheden van de liefde: Op en Muf.

© Gemeente Amsterdam