CSM

Persbericht

CSM verwacht suikerproductie van 375.000 ton bietencampagne van start

Diemen, 20 september 2004 ­ Vandaag begint CSM Suiker in het Groningse Hoogkerk met de jaarlijkse bietencampage. De suikerfabriek in Breda start op 23 september met de bietenverwerking. Bij een normaal verloop zal de campagne medio december eindigen met een verwachte suikerproductie van 375.000 ton.

De gemiddelde opbrengstverwachting van 65 ton per hectare ligt boven het niveau van het landelijk gemiddelde van vorig jaar en ver boven het langjarig gemiddelde (58 ton/ha). De oogstverwachting van het Instituut voor Rationele Suikerproductie (IRS) komt uit op een suikeropbrengst van 10,6 ton per hectare. Dat is iets minder dan vorig jaar (10,8 ton/ha), maar beduidend meer dan het 10- jarig gemiddelde (9,3 ton/ha).

Het teeltseizoen kende goede weersomstandigheden in de eerste zomermaanden. De uitzonderlijke hoeveelheid regen in augustus heeft wel een remmend effect gehad op de suikertoename per hectare.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marjolein Moerer, communicatiemanager CSM nv: tel. 020 5906320/06 53527622.

CSM nv is een internationaal opererende onderneming, actief op het gebied van de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van voedingsingrediënten en zoetwaren. De belangrijkste productgroepen zijn bakkerij-ingrediënten en -producten, zoetwaren, suiker en melkzuur. CSM nv heeft op jaarbasis een omzet van EUR 3,4 mljard en is actief in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië en Azië. CSM heeft wereldwijd circa 14.000 werknemers. Meer info: www.csm.nl

CSM Suiker heeft in Nederland een marktaandeel van 38%. CSM produceert suiker uit suikerbieten en verkoopt 85% van de geproduceerde suiker aan industriële afnemens in de Europese Unie; 15 % van de suiker gaat met een breed assortiment suikerklontjes, suikerstaafjes, stroop en verschillende verpakkingen tafelsuiker naar de consumentenmarkt. Meer info: www.csmsuiker.nl 2004/09


---- --