Ministerie van Buitenlandse Zaken

Ministerie van Buitenlandse ZakenPersbericht

21 september 2004

Op 23 en 24 september aanstaande organiseert het Tsjechische ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met enkele NGO's de conferentie 'Enlarged Europe ­ Reinforced Responsibility' in Praag. Tijdens de conferentie staat de rol van de nieuwe EU-lidstaten bij het realiseren van de internationaal afgesproken Millenniumdoelen centraal.

De minister voor Ontwikkelingssamenwerking, Agnes van Ardenne, zal op vrijdag 24 september het woord voeren en is gevraagd specifiek in te gaan op de kernpunten van het Nederlands ontwikkelingsbeleid. In haar rede zal Van Ardenne ingaan op het nut van effectief en integraal beleid. Voor maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven is daarin een actieve rol weggelegd.

Onder de sprekers en deelnemers aan de conferentie bevinden zich behalve de Nederlandse en Tsjechische bewindslieden verder onder meer de oud President van Tsjechië, Václav Havel; Eurocommissaris voor Ontwikkelingsbeleid, Poul Nielson; de minister van Buitenlandse Zaken van Ierland, Tom Kitt; de minister voor ontwikkeling en humanitaire hulpverlening van Luxemburg (eerste helft 2005 EU-voorzitter), Jean-Louis Schiltz en de Poolse minister voor Buitenlandse Zaken, Jan Truszczynski.