Politie Zeeland


W-9285-2004 Bromfietsster breekt been bij aanrijding

Een 16-jarige Vlissingse heeft donderdagmiddag haar been gebroken toen ze op haar brommer werd geschept door een personenauto.
De bromfietsster reed over de Kriekweg te Koudekerke en verleende op het kruispunt met de Middelburgsestraat geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 60-jarige man uit de gemeente Veere. De bromfiets raakte flink beschadigd, de auto had schade aan de voorzijde.


Z-9286-2004 Twee gewonden bij frontale aanrijding

Bij een frontale aanrijding op de Provincialeweg te Zuiddorpe zijn donderdagmiddag rond 16.30 uur twee personen gewond geraakt. Zij werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen.
Beide personen (gegevens nog niet bekend) zaten in een personenauto die frontaal in botsing kwam met een Belgische bestelauto die tijdens het inhalen op de linkerweghelft terechtkwam. De bestuurder van de bestelauto, een 42-jarige man, en twee inzittenden, allen afkomstig uit België, kwamen met de schrik vrij. De 42-jarige bestuurder werd ter plaatse aangehouden omdat hij het overige verkeer ernstig in gevaar had gebracht en moest eveneens zijn rijbewijs inleveren. De bestelauto waarin hij reed, werd in beslaggenomen voor nader onderzoek.
De politie zou graag in contact komen met de bestuurder van een witte bestelauto die ook door de Belgische bestelauto werd ingehaald.