Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

21-09-2004

Bonden op actiepad in Leeuwarden

Het verzet tegen de kabinetsplannen wordt op steeds meer plekken in het land merkbaar. Op donderdag 23 september zijn de gezamenlijke bonden op verschillende locaties in Leeuwarden actief. Belangrijkste doel is de mensen te informeren over de ingrijpende kabinetsplannen en om hen te mobiliseren voor de landelijke demonstratie op 2 oktober in Amsterdam.

Veel mensen realiseren zich nog niet hoeveel impact de plannen kunnen hebben, zegt Emiel Peper, vakgroepbestuurder bij de CNV BedrijvenBond. Het gaat veel verder dan alleen de afschaffing van vut en prepensioen, waardoor veel mensen langer zullen moeten doorwerken. Het kabinet grijpt ook in in de WAO, de WW, de uitkering bij ziekte en ga zo nog maar even door. Wij willen de mensen graag uitleggen wat het voor hen kan betekenen, als dit soort maatregelen allemaal doorgaan.

De actievoerders trakteren voorbijgangers op het bus- en treinstation op informatie en een ontbijtje. Daarnaast delen ze informatie en actiemateriaal uit in bedrijfskantines en in winkelcentra. De actiedag begint om 6.30 uur en duurt tot 18.00 uur.

Nadere inlichtingen:

Emiel Peper
0512-583470