Gemeente Enschede

Nieuwe website gemeente biedt meer interactie


Enschede, 22-09-2004

De gemeentelijke website is drastisch vernieuwd. Niet alleen het uiterlijk, maar vooral ook structuur, techniek, toegankelijkheid, service en mogelijkheden zijn verbeterd en vernieuwd. De vernieuwde www.enschede.nl is vanaf donderdag 23 september 17.30 uur online.
---

De nieuwe website wordt on line gezet door ICT-wethouder Joop Hassink en mevr. Siska van der Aa - Hahn, lid van het presidium van de gemeenteraad.

Uniek: raad in geluid
Voortaan wordt elke raadsvergadering op geluid vastgelegd. Het geluidsverslag wordt gekoppeld aan de besluitenlijst. Per agendapunt en per spreker kunnen agendapunten worden beluisterd. Via de nieuwe website kunt u al één dag na de raadsvergadering kiezen welk agendapunt en/of welke spreker u wilt beluisteren. Dankzij de digitale ontsluiting is het werk van de gemeenteraad transparanter geworden en kunnen raadsdocumenten sneller en eenvoudiger worden geraadpleegd.

De vastlegging van geluid is een eerste stap naar verdergaande ontsluiting. Het is de bedoeling om in de nabije toekomst ook beelden van de raadsverslagen aan de besluitenlijst te koppelen. Bovendien kan via de website ook det uitgebreide archief van de gemeenteraad worden geraadpleegd. Ook alle gemeentelijke regelgeving wordt verder ontsloten worden, te beginnen met alle actuele verordeningen.

De gemeenteraadsvergaderingen zijn sinds juni ook live in beeld en geluid te volgen. De eerste live uitzending van de Raad in juni werd door ruim 300 internetters bekeken.

Interactief
De vernieuwde website biedt de mogelijkheid om direct informatie uit te wisselen. De volgende maanden wordt de website uitgebreid met enige interactieve mogelijkheden, te beginnen met een forum waarop bezoekers hun mening over de nieuwe website kunnen geven. Op termijn wordt het ook mogelijk om te chatten via de website.

Stadsdelen
De websites van de stadsdelen hebben een nieuwe indeling gekregen. Ook hier geldt: beter gestructureerde informatie die meer gericht is op de bezoeker. In december wordt ook het digitaal loket geïntegreerd met de vernieuwde website. Naar verwachting wordt het volgend jaar mogelijk om via het digitaal loket bijvoorbeeld de achterliggende stukken van vergunningen (bijvoorbeeld tekeningen en regels) in te zien op uw beeldscherm.

Enschede byte van zich af
De website van de gemeente wordt druk bezocht. Sinds januari 2002 hebben al meer dan 1 miljoen bezoekers naar de website gesurfd. Op dit moment surfen maandelijks ruim 40.000 mensen naar de gemeentelijke website.

---

Gepubliceerd op 22-09-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar