Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 23 september 2004

(

Rijnsburg - Aanrijding
Op woensdag 22 september ontstond rond 16.15 uur op de Noordwijkerweg een aanrijding waarbij drie auto's betrokken waren. Een 41-jarige automobilist uit Rijnsburg had te laat in de gaten dat voor hem auto's afremden. Hij reed in op de achterste auto bestuurd door een 19-jarige vrouw uit Katwijk. Door de klap botste deze auto tegen haar voorganger een 56-jarige automobilist uit Epe. Naast de materiële schade liep de vrouw onbekend letsel op. Zij werd overgebracht naar het LUMC.

Leiden - Politie houdt aanrander aan
De politie hield op woensdag 22 september rond 18.45 uur op een perron van het Centraal Station een 26-jarige man uit Leiden aan als verdachte van aanranding van een 22-jarige vrouw uit Den Haag. De man drong zich op aan de vrouw, pakte haar hand en dwong de vrouw hem over zijn broek aan zijn geslachtsdeel te zitten. Op 5 september jl. overkwam de vrouw hetzelfde. Ook toen stond ze op het perron te wachten toen dezelfde man hetzelfde bij haar uithaalde. Zij deed daarvan aangifte bij de politie. De politie kwam de man toen niet op het spoor. Toen de vrouw het woensdag weer overkwam belde ze onmiddellijk de politie. Toegesnelde agenten konden de man vervolgens inrekenen. De verdachte is ingesloten.

Nieuwerbrug - Inbraak in woning en poging
Op woensdagavond 22 september werd er ingebroken in een woning aan de Hoge Rijndijk. Via een opengebroken raam klom men binnen en nam vermoedelijk een aantal sieraden weg. De bewoonster was boven in de woning aan het stofzuigen en hoorde daardoor niet dat er op hetzelfde moment benenden inbrekers bezig waren. Kort na middernacht kreeg de politie een melding dat er drie mannen waren gezien bij een woning aan het Weijland. Met meerdere politieauto's ging de politie naar dit adres. De mannen werden niet meer gezien. Wel werd gezien dat men vermoedelijk had geprobeerd om bij de woning in te breken. Een raampje van een toilet was opengebroken. De politie stelt een onderzoek in.

Haastrecht - Diefstal uit auto
Twee nog onbekende jongens op een scooter trokken op woensdag 22 september rond 19.00 uur op de Grote Haven het portier van een 44-jarige automobilist uit Haastrecht open toen de man net was ingestapt, pakten een laptop uit de auto en gingen er vandoor. Een getuige die voor de wegsnellende scooter sprong zorgde ervoor dat de twee ten val kwamen en de buit lieten vallen. Ze renden vervolgens weg de scooter achterlatend. Een getuige had het tweetal zien lopen in de richting van Gouda. De scooter is ook van iemand uit Gouda. De politie stelt een nader onderzoek in.


------------------------------ einde berichten ------------------------------------------------------------------
---Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --