Politie Friesland

Politieberichten van 22/09 13.00 uur t/m 23/09 07.00 uur

Fryslân 23-09-2004 - Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur via 0900 - 8844 contact opnemen met bureau Communicatie.

Leeuwarden: verdachten aangehouden na diefstal
Naar aanleiding van een diefstal uit een museum aan de Grote Kerkstraat op woensdag omstreeks 16.45 uur zijn twee verdachten aangehouden. De verdachten, een 32-jarige Amsterdammer en een 19-jarige Leeuwarder, hadden bij het museum een greep uit de kassa gedaan en renden daarna weg. Er was een goed signalement van de verdachten bekend. Hierdoor konden ze korte tijd later in de omgeving van de Mercuriusfontein aangehouden worden door surveillerende agenten. Beide verdachten zijn ingesloten. Een 55-jarige Leeuwarder deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in waarbij diverse partijen nog verhoord moeten worden.

Earnewald: woninginbraak
Tussen maandag en woensdag is ingebroken in een woning aan de Koaidyk. Er werd een computer met toebehoren weggenomen. De totale schade wordt geschat op E 2.100,--. Vermoedelijk is men het pand via een dakraam binnengedrongen. Een buurtonderzoek leverde geen nieuwe informatie op. Er werd aangifte gedaan door een 23-jarige Groninger.

Kootstertille: verkeerscontrole
Woensdag is tussen 07.00 uur en 11.00 uur een verkeerscontrole uitgevoerd aan De Koaten. Tijdens deze algemene verkeerscontrole zijn 17 processen-verbaal opgemaakt, o.a. twee keer voor een vervallen APK, twee keer voor een snelheidsovertreding, een keer voor een radardetector, drie 3 x voor het niet dragen van de gordel en vier keer voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Voor deze verkeersactie zijn 11 agenten ingezet.

Oosterwolde: hennepplantage opgerold
Op de nacht van woensdag op donderdag werd aan de Ybenhaer een hennepplantage opgerold. De politie kwam door middel van een tip de plantage op het spoor. In totaal werden onder meer 76 weedplanten, een ventilator, een zestal assimilatielampen en drie afzuiginstallaties aangetroffen en in beslag genomen. De planten en overige spullen worden in samenwerking met Fryslân Miljeu afgevoerd en vernietigd. Er werden vier verdachten aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachten zijn 52-jarige, 30-jarige en 63-jarige inwoners van Oosterwolde en een 33-jarige inwoner van Noordwolde. De politie stelt een onderzoek in en moet betrokkenen nog verhoren.

Heerenveen: aanhouding winkeldief
Op dinsdag is omstreeks 17.00 uur op het Burgemeester Kuperusplein een winkeldief aangehouden. De 43- jarige inwoonster van Opsterlân verliet de winkel zonder een paar damesschoenen af te rekenen. De verdachte is overgebracht naar het bureau. Een medewerker van de winkel deed aangifte.

Stiens: inbraak winkel
Op de nacht van woensdag op donderdag is een inbraak gepleegd bij een winkel aan de Langebuorren. Men kwam binnen door een raam te vernielen. Een 30-jarige inwoner van Stiens deed aangifte. Het is nog niet exact bekend wat uit de winkel is weggenomen. In de loop van de dag wordt een inventarisatie door de winkelier gedaan.

Hindeloopen: drankrijder
Donderdag werd omstreeks middernacht een 47-jarige automobiliste uit Koudum aangehouden aan de Oosterdijk. De vrouw had gedronken. Aan het bureau blies ze 300 ug/l. Ze kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.