Delft Instruments N.V.

P E R S B E R I C H T

Maasziekenhuis Pantein te Boxmeer digitaliseert met Delft Diagnostic Imaging

Delft Diagnostic Imaging (Oldelft Benelux B.V, Rogan Delft B.V en Delft Imaging Systems B.V.) maakt bekend dat Oldelft Benelux B.V. een opdracht tot levering, implementatie en onderhoud van PACS - RIS in combinatie met digitale röntgen onderzoekkamers en fosfor imaging systemen heeft verkregen van het Maasziekenhuis Pantein te Boxmeer.

Het Maasziekenhuis is volop in beweging. Dankzij nieuwe technieken, efficiëntere werkwijzen en inzet van specialisten en medewerkers is het aantal opnamen sterk gestegen. Alleen al in de afgelopen 3 jaar kende het ziekenhuis een opnamegroei van bijna 30%. Ook steeg het aantal bezoeken aan de polikliniek met 11%. Het Maasziekenhuis biedt basiszorg van hoge kwaliteit, verricht onderzoek en behandeling van 85% van alle voorkomende ziektes en heeft als verzorgingsgebied het Land van Cuijk en Noord-Limburg (125.000 inwoners).

In het Maasziekenhuis staat de patiënt centraal. Vanzelfsprekend biedt het Maasziekenhuis kwalitatief goede zorg. Maar de zorg kan steeds vernieuwd en verbeterd worden, aldus de directie van het ziekenhuis. Door te investeren in nieuwe technieken en hoogwaardig technologische innovaties is het Maasziekenhuis met behulp van digitalisering in staat haar doelstellingen als organisatie te realiseren. Het project omvat de digitalisering van het ziekenhuis met behulp van PACS & RIS inclusief DR & CR technologie.

Centraal bij Delft Diagnostic Imaging staat telkens weer het behalen van efficiency winst, het verbeteren van werkprocessen, het verkorten van de wachtlijsten en het behalen van een verbeterde kwaliteit van zorg voor haar klanten.

Profiel Delft Diagnostic Imaging

Delft Diagnostic Imaging, www.delftdi.com, is de radiologie divisie binnen de medische sector van Delft Instruments B.V. De onderneming is gespecialiseerd in innovatieve medische PACS software solutions, lage dosis "chest imaging" systemen. In de Benelux in het bijzonder is Delft Diagnostic Imaging gespecialiseerd in het installeren, operationeel maken en onderhouden van analoge en digitale medische apparatuur en innovatieve Health Care ICT systemen in ziekenhuizen en zorgcentra.

Profiel van Delft Instruments
Delft Instruments is de houdstermaatschappij van een internationale groep ondernemingen die met technologisch hoogwaardige producten en diensten in hun respectievelijke markten veelal een leidende positie innemen. De Delft Instruments ondernemingen ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden geavanceerde (precisie) hardware en software voor medische en industriële klanten.

Medische toepassingen zijn onder meer kankerbestrijding door middel van bestraling, röntgen- en ultrasound diagnostiek en digitale archieven voor röntgenfoto's. Industriële toepassingen zijn onder meer meting en beheersing van opslag en transport van olie- en gasproducten.

Delft Instruments ontwikkelt specifiek op de klant afgestemde totaaloplossingen waarin software, apparatuur, onderhoud en dienstverlening geïntegreerd worden aangeboden.

Delft Instruments telt ruim 1200 medewerkers. De onderneming realiseerde in 2003 een winst van EUR 10,4 miljoen bij een omzet van EUR 237 miljoen.

Raad van Bestuur Delft Instruments B.V. Delft, 23 september 2004

Nadere informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Delft Diagnostic Imaging

Harold Woensdregt, Commercial Director

Tel: +31 15 2 69 89 69

E-mail: hwoensdregt@delftdi.com

www.oldelftbenelux.nl / www.rogandelft.com


---- --