Ingezonden persbericht


D-Link lanceert flexibele USB-adapter voor 802.11g

Rotterdam, 23 september 2004 - D-Link, leverancier van netwerkoplossingen, lanceert een flexibele USB-adapter voor 802.11g draadloos LAN. De DWL-G122 is niet groter dan een aansteker en kan direct op de USB-poort worden aangesloten, of via een kabel op de bijbehorende docking-unit. Deze docking-unit maakt het mogelijk om de adapter, voor een beter bereik, op een bureau te plaatsen. Dit is vooral nuttig om voor desktopgebruikers het signaal te verbeteren.

De DWL-G122 haalt doorvoersnelheden tot 54 Mbps en is compatibel met 802.11b-producten. De USB-adapter ondersteunt de USB 2.0-standaard die datatransmissiesnelheden tot 480 Mbps haalt tussen de computer en externe toestellen. De 'hot swap'-functie zorgt ervoor dat de adapter eenvoudig kan worden ingestoken en uitgenomen zonder de computer opnieuw te moeten opstarten.

"Onder thuisgebruikers van draadloze netwerken geniet D-Link op dit ogenblik de voorkeur", zegt Natasja de Groot, Account Manager Nederland bij D-Link. "Onze klanten weten ons uitgebreide portfolio naar waarde te schatten en weten dat D-Link staat voor praktische en hoog-technologische producten die betaalbaar en gebruiksvriendelijk zijn. Deze USB-adapter kent verschillende toepassingen, omdat hij zowel op de desktop als op een laptop kan worden gebruikt. Bovendien is de DWL-G122 een voorbeeld van gebruikersgemak."

De DWL-G122 levert ook op het gebied van beveiliging hoge prestaties. Hij ondersteunt o.a. Wi-Fi-Protected Access (WPA) voor een veilige en vertrouwelijke communicatie met andere gebruikers die draadloos of via kabel verbonden zijn met een netwerk. WPA gebruikt, in combinatie met een RADIUS-server, het Temporal Key Integrity Protocol (TKIP) om de identificatie- en goedkeuringssleutel op geregelde tijdstippen volautomatisch te veranderen. Deze werkwijze garandeert een efficiëntere beveiliging dan het traditionele Wired Equivalent Protocol (WEP), waarbij de sleutels nog manueel moeten worden veranderd.

De prijs van de DWL-G122 bedraagt 44 euro, exclusief BTW.

Einde bericht

Over D-Link
Sinds de oprichting van D-Link in 1986 heeft het bedrijf zich gericht op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige netwerkoplossingen die het bedrijf tegen een concurrerende prijs op de markt brengt. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. D-Link is in Europa actief in 17 landen en beschikt wereldwijd over 47 vestigingen. D-Link ontwikkelt en produceert een brede reeks van producten voor LAN's, WAN's en mobiele netwerken. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.

Voor meer informatie, fotomateriaal en testverzoeken:

Progress Communications
Birthe Steenvoorden
Tel.: +31 (0)20 -363 11 52
E-mail: birthe@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl

D-Link Benelux
Natasja de Groot
Tel.: +31 (0)10 -282 14 45
E-mail: info@dlink-benelux.com

For further information please visit: www.dlink.nl. D-Link is a registered trademark of D-Link Systems, Inc. All other company names mentioned herein may be trademarks of their respective owners. Copyright © 2003 D-Link. All Rights Reserved.