AutoRai

23-9-2004

Mitsubishi Colt compacte auto van het jaar 2004

Het grootste magazine van Nederland, de Kampioen van de ANWB, heeft de Mitsubishi Colt uitgeroepen tot Compacte Auto van het Jaar 2004. De forse binnenruimte en het praktische vernuft van de Colt vormden de basis van zijn uitverkiezing.

De Mitsubishi Colt is een compacte topper als het om binnenruimte gaat. Achterin zit je voor een auto uit deze klasse haast riant en de kofferbak is de grootste van de vijf testautos, aldus de Kampioen. Zelden hebben we in een compacte auto een achterbank gezien die zo makkelijk plat klapt, een perfect vlakke laadvloer oplevert, in delen verschuifbaar is en zelfs in zijn geheel verwijderd kan worden. De algehele beoordeling van de binnenruimte van de Colt wordt becijferd met een 9! Elk jaar test de Kampioen nieuw verschenen compacte autos. De winnaar van dat vergelijk mag zich een jaar lang Compacte Auto van het Jaar noemen.

Mooi rapport
De Colt kreeg de titel om verschillende redenen. Mitsubishi heeft zichzelf bij de ontwikkeling als doel gesteld om van de Colt een uitstekend rijdende auto te maken met zowel een sportieve kant als een comfortabele kant. Ook in die opzet is Mitsubishi geslaagd volgens de Kampioen: Hij heeft een prima weggedrag, een fijne besturing, een pittige 1.3 motor en een keurig verbruik. De rapportcijfers illustreren de positieve boordelingen. De Kampioen geeft voor het weggedrag en het sturen een 8 en de prestaties worden met een 8,5 beoordeeld. Een uitstekend rapport.

De conclusie van de Kampioen luidt: De Mitsubishi Colt steekt qua ruimte en handigheid met kop en schouders boven de rest uit. Weg met krappe achterbanken, lage daken en minuscule laadruimtes. De Colt wint de titel Compacte Auto van het Jaar 2004.

De Mitsubishi Colt is verkrijgbaar in tal van uitvoeringen met een keus uit drie verschillende benzinemotoren en twee dieselmotoren. Mitsubishi levert de Compacte Auto van het Jaar al vanaf 13.495.