Politie Limburg-Zuid

Hennephaaldag

Heerlen 23-09-2004 - De politie die aanwijzingen had van illegale hennepkweek ging op dinsdag 21 september 2004 op diverse locaties controleren.

In een woning aan de Ganzeweide in Heerlen vond de politie twee hennepkwekerijen met totaal zon 380 hennepplanten. In een woning aan de Roebroekweg in Heerlen bevond zich een hennepkwekerij met ruim 375 hennepplanten alsmede een kweekinrichting met totaal ruim 4000 hennepplantjes.

In de tuin van twee andere woningen bleken eveneens enige hennepplanten te worden gekweekt. In de tuin van een van die woningen stonden 11 grote hennepplanten en in de tuin van de andere woning totaal 9 hennepplanten. Die werden allemaal gerooid en in beslag genomen. In de kelder van een woning aan de van Galenstraat in Heerlen bevond zich een hennepkwekerij met totaal zon 150 hennepplanten. In deze woning aan de van Galenstraat kreeg de politie aanwijzingen dat met de electriciteitsvoorziening was gefraudeerd waarop Essent werd ingeschakeld.

Bij controle in een woning aan de Rozestraat in Heerlen vond de politie een inrichting voor de hennepkweek, echter er waren geen henneplanten (meer) aanwezig. In een woning aan de Hommerterweg in Hoensbroek trof de politie een tweetal hennepkwekerijen met totaal zon 355 hennepplanten. Op zolder van een woning aan de Eikenweg in Hoensbroek vond de politie een hennepkwekerij die reeds was geoogst. De oogst, ruim 3 kilo werd in beslag genomen. Daarnaast kreeg de politie vermoedens van fraude met de electriciteitsvoorziening waarop Essent erbij werd gehaald. Tot slot werden bij controle op een perceel aan de Spoorstraat in Nuth twee hennepkwekerijen aangetroffen met totaal bijna 550 hennepplanten. Uiteraard werden alle hennepkwekerijen ontmanteld en werden hennepplanten en aangetroffen apparatuur zoals groeilampen, transformatoren etc., in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de hennepkwekers.