Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Hoogeveen 23-09-2004

Meisje op scooter gewond politie zoekt getuigen KLAZIENAVEEN Op de T-kruising van de Kloostermanswijk met de Langestraat in Klazienaveen raakte woensdagmiddag een 16 jr. meisje uit die plaats licht gewond. Toen zij omstreeks 17.45 uur op de Kloostermanswijk met haar scooter stil stond voor de kruising werd zij van achteren aangereden of ergens door geraakt. Het meisje kwam te vallen en raakte licht gewond. Het meisje heeft geen enkel idee door wie of wat zij is geraakt of aangereden. Ze voelde alleen een klap, heeft niets of niemand gezien en kan zich verder ook niets herinneren. De scooter raakte licht beschadigd. Ook uit de schade is niet op te maken of ze door een voertuig is aangereden. Kort nadat ze was gevallen is er nog een auto gestopt waarvan de inzittenden vroegen hoe het met haar ging.
De politie hoopt dat er getuigen zijn die duidelijkheid kunnen verschaffen over dit ongeval. Zij kunnen bellen met 0900-8844

Fietsertje in botsing met auto
BEILEN Een 10 jarige jongen uit Beilen raakte woensdagmiddag licht gewond toen hij op de kruising van de Grote Drift met de Brunstingerstraat in zijn woonplaats in botsing kwam met een auto. De jongen verleende geen voorrang aan een 61 jr. automobilist uit Beilen. Gelukkig viel het letsel mee en hoefde hij niet naar het ziekenhuis. Met een pijnlijke voet ging hij met de ambulance naar huis.

Boete voor rijden onder invloed
ERICA - 300,- boete kreeg woensdagavond een 25 jr. automobilist uit Emmen omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn auto was gekropen. Op de Ericasestraat werd hij door de politie gecontroleerd. Nadat er op het politiebureau een blaastest was afgenomen is hij met het transactievoorstel in vrijheid gesteld.

Politie houdt man aan op verdenking van het rijden onder invloed ERM De politie hield woensdagavond op het Oostereind in Erm een 38 jr. man uit die plaats aan. De man wordt verdacht van het rijden onder invloed van alcohol. De politie was bij een aanrijding op het Oostereind geroepen. Volgens getuigen had de man één van de autos die bij de aanrijding betrokken was bestuurd. De man zelf ontkent dit. Volgens hem heeft zijn vriendin gereden. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse een alcoholgehalte van 2,15 promille. Het rijbewijs van de man hoefde niet ingevorderd te worden omdat hij dit al kwijt was i.v.m. het in augustus ook onder invloed veroorzaken van een aanrijding.

Verkeerscontroles
KLZIENAVEEN / ERICA Bij verkeerscontroles op de Brugstraat in Klazienaveen en de Ericasestraat in Erica bekeurde de politie woensdag 17 automobilisten. In Klazienaveen waren dat twaalf voor het rijden door rood licht. In Erica werd gecontroleerd bij het gedeelte wat is afgesloten i.v.m. wegwerkzaamheden. Hier werden 5 automobilisten bekeurd.

Coniferenbrandjes
HOOGEVEEN In Hoogeveen bluste de brandweer woensdagavond en nacht een vijftal coniferen die door onbekenden in brand waren gestoken. De coniferen stonden bij woningen in Krakeel en Hoogeveen zuid.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.