Politie Amsterdam-Amstelland

Veel fietsers zonder licht in Amstelveen
22-9-2004. Op de Amsterdamseweg in Amstelveen werd dinsdagavond rond tien uur een fietsverlichtingscontrole gehouden. Van de twintig gecontroleerde fietsers hadden er 14 geen fietsverlichting. Zij kregen dan ook een bekeuring uitgereikt.

---
Geef uw mening
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en geef uw mening.
Gezocht: nieuwe collega's

Wervingstram op het Centraal Station

De politie Amsterdam-Amstelland is op zoek naar 375 nieuwe collega's, waarbij de voorkeur uitgaat naar mensen van Marokkaanse, Turkse, Surinaamse en Antilliaanse afkomst. Ons korps wil een afspiegeling zijn van de Amsterdamse samenleving en zoekt daarom een groot deel van haar nieuwe medewerkers binnen deze groepen.
Bij ons werken? Klik snel door naar onze wervingspagina's. Snorder in Zuidoost aangepakt
23-9-2004. Afgelopen maandag ontmaskerde de politie in Amsterdam-Zuidoost vier snorders. Snorren is in dit gebied een probleem. Optreden hiertegen is moeilijk omdat het bewijs vaak niet rond te krijgen is. De politie is o.a. afhankelijk van getuigenverklaringen. Dit ligt lastig omdat het gaat om passagiers die voordeel hebben van een goedkoop ritje.

De aangehouden bestuurders kunnen een behoorlijke straf tegemoet zien. Hun auto wordt verbeurd verklaard, ze krijgen een fikse boete en mogelijk een forse naheffing van de belasting.
Vrouw ernstig gewond bij straatroof
21-9-2004. Zondagochtend rond negen uur raakte een Taiwanese toeriste ernstig gewond toen zij werd beroofd. De vrouw is met hoofdletstel in een ziekenhuis opgenomen.
De vrouw liep over de Europaboulevard toen een jongen, vermoedelijk met een bromfiets, haar aanreed. De vrouw kwam lelijk ten val. De bestuurder pakte haar tas en reed weg in de richting van het Novotel. De recherche van bureau Van Leijenberghlaan vraagt getuigen te bellen met: 0900-8844.

---
EU-voorzitterschap Nederland

logo Nederland EU-voorzitter
Nederland is voorzitter van de Europese Unie van 1 juli tot en met 31 december 2004. De politiekorpsen van de 25 lidstaten willen dat politieonderwerpen hoog op de agenda komen.
Op de internetsite van het Nederlands Centrum voor Internationale Politiesamenwerking leest u daar meer over. Voor andere onderwerpen over het Nederlands voorzitterschap kunt u op het bovenstaande logo klikken.