Politie Drenthe

Snel resultaat in onderzoek overval

HOOGEVEEN 23-09-2004

Met de aanhouding van drie Hoogeveense jongemannen van 17, 18 en 21 jr. heeft de politie een overval op 3 september op een 23 jr. man uit Groningen opgelost. De verdachten wordt ook de diefstal van een portemonnee ten laste gelegd. De 17 jr. verdachte wordt bovendien verdacht van poging tot doodslag c.q. zware mishandeling en mishandeling. Het onderzoek is afgerond en het dossier gaat naar Justitie.

Op 3 september werd op de Eisenhowerstraat in Hoogeveen een 23 jr. man uit Groningen onder bedreiging met een wapen gedwongen zijn telefoon af te geven. Het slachtoffer en een getuige die zich later meldde, gaven een goed signalement van de drie overvallers. Mede aan de hand van deze signalementen lukte het de politie al snel om de identiteit van de verdachten vast te stellen. Op 13 september werd de 21 jr. verdachte aangehouden. De overige verdachten volgden in de dagen daarna.

Tijdens het onderzoek bleek dat de drie verdachten ook verantwoordelijk zijn voor de diefstal van een portemonnee met geld uit de woning van een vriend in Hoogeveen. Deze diefstal werd op 4 september gepleegd.

Tegen de 17 jr. verdachte is bovendien aangifte gedaan van mishandeling en poging tot doodslag c.q. zware mishandeling. Dete feiten vonden plaats op 11 juli op de Mr. Harm Smeengelaan en de Bethesdastraat in Hoogeveen. Drie jongens van 18 en 19 jr. uit Hoogeveen deden aangifte. Volgens de slachtoffers zijn zij bedreigd met een mes en daarbij ook geraakt en geslagen.

De 18 en 21 jr. verdachten bekenden hun aandeel. Zij zijn na enkele dagen in vrijheid gesteld. De 17 jr. verdachte ontkent alles. Hij is na zijn vrijlating direct weer aangehouden omdat hij na een onbegeleid verlof niet was teruggekeerd naar een Justitiële Jeugdinrichting in Veenhuizen.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.