Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht 23-09-2004 - Nieuwsberichten Stad Utrecht

Drie verdachten aangehouden

UTRECHT - De politie heeft maandag 20 september drie personen aangehouden die ervan worden verdacht diefstallen te hebben gepleegd bij een tehuis op de Saffierlaan.

Op maandag 20 september werd de eerste verdachte, een 22-jarige vrouw uit Utrecht, aangehouden. De politie kwam haar op het spoor, dankzij goede beelden van beveiligingscameras in het tehuis en doordat er geld was gepind met een pinpas die van diefstal afkomstig was. De vrouw heeft inmiddels 8 zaken bekend. De politie sluit niet uit dat ze nog meer diefstallen op haar naam heeft staan. De tweede verdachte, een 20-jarige vrouw uit Utrecht werd dinsdagochtend 21 september aangehouden. Zij wordt er van verdacht medeplichtig te zijn. Dinsdagavond vond de aanhouding van een derde verdachte plaats, een 19-jarige vrouw uit Utrecht. Zij werd aangehouden, omdat zij in het bezit was van een van diefstal afkomstige sleutel. Tussen zaterdag 11 en zaterdag 18 september werden de strafbare feiten gepleegd. Uit onderzoek is gebleken dat er geld en goederen in het tehuis waren ontvreemd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Controles

UTRECHT- Op woensdagmiddag en avond werd er toezicht gehouden in de omgeving van de Van Sijpesteijnkade, Kanaalstraat en de Vleutenseweg. In totaal kregen 5 personen een bekeuring omdat ze zich vervelend ophielden bij de van Sijpesteijnkade en 22 bekeuringen werden uitgeschreven voor foutief parkeergedrag.

Overval

UTRECHT- Op woensdag 22 september werd een tankstation overvallen. Omstreeks 19.25 uur kwamen drie mannen het tankstation binnen en bedreigde een klant en de pompbediende met een vuurwapen. De mannen namen een onbekend geldbedrag mee en verdwenen weer, mogelijk in een auto, in de richting van de Winklerlaan.

Niemand raakte gewond. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Paardeveld; 0900-8844.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op woensdagavond werd een man aangehouden omdat hij met een slok op teveel achter het stuur zat. Omstreeks 21.15 uur controleerde agenten de 60-jarige automobilist uit Hilversum. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 330 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal

UTRECHT - Een 23-jarige inwoner uit Nieuwegein is op 22 september na een korte achtervolging door beveiligingspersoneel aangehouden. Omstreeks 11.00 uur kwam de melding binnen dat de verdachte op de Rijnkade was aangehouden. De politie nam de man over van het personeel en heeft hem geboeid afgevoerd naar het bureau. De dief had een broek gestolen. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.