AutoRai

23-9-2004

Toyota combineert prestaties met milieuvriendelijkheid

Toyota is van plan de bezoekers van de Autosalon van Parijs van dit jaar te tonen dat prestaties en milieuvriendelijkheid wel degelijk samen kunnen gaan. Om dit te bewijzen heeft Toyota de Prius GT, een supersportieve hybride auto, alsmede de Toyota D-4D Clean Power concept car meegenomen naar de Franse hoofdstad.

Deze laatste is uitgerust met de nieuwe Toyota D-4D motor een van de schoonste en gelijktijdig een van de krachtigste (circa 132 kW/180 pk) dieselmotoren in zijn klasse.

Toyota D-4D Clean Power concept car
De concept car herbergt de gloednieuwe Toyota D-4D motor. Deze krachtbron, een van de meest geavanceerde dieselmotoren die momenteel leverbaar zijn, levert een vermogen van circa 132 kW/180 pk en is daarmee een van de krachtigste in de categorie met een cilinderinhoud van 1,9 tot 2,2 liter. Dankzij de unieke Toyota D-CAT (Diesel Clean Advanced Technology) wordt de uitstoot van NOx en roetdeeltjes tot een veel lager niveau gereduceerd dan gebruikelijk is bij conventionele dieselmotoren.

Tentoongestelde D-4D motoren
Bij de stand van Toyota zijn twee van de meest recente motoren van de D-4D dieselfamilie te bezichtigen. De eerste is de gloednieuwe D-4D Clean Power conceptmotor, die exclusief zal worden geproduceerd in Polen. Dit is een van de krachtigste motoren in zijn categorie en een van de schoonste dieselmotoren ter wereld. De tweede is de 66 kW/90 pk sterke 1.4 D-4D, die recent werd geïntroduceerd in de Corolla-reeks. Deze moderne aluminium krachtbron zorgt voor een goed afgestemde balans tussen zuinigheid, lage emissies, krachtige prestaties en stilte.

Toyota Prius GT
Met deze supersportieve uitvoering van de nieuwe Toyota Prius wil Toyota laten zien dat er met hybride technologie vele mogelijkheden zijn. Het gaat hierbij dus niet alleen om lage emissies en milieuvriendelijkheid. De technologie kan ook worden aangewend om te zorgen voor uitmuntende prestaties en puur rijplezier.

Vernieuwde Toyota Land Cruiser
De succesvolle Toyota Land Cruiser wordt in Parijs getoond met een reeks verbeteringen die deze SUV nog aantrekkelijker zullen maken. Aan de 3.0 D-4D dieselmotor zijn een aantal belangrijke wijzigingen aangebracht die zich vertalen in een aanzienlijk hoger koppel dat is gestegen van 343 naar 410 Nm. Bovendien wordt de motor nu standaard geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak en is er een automatische transmissie met 5 versnellingen leverbaar bij zowel de diesel- als de benzinemotoren.

Nieuwe Toyota Corolla
Bezoekers van de Toyota-stand kunnen de nieuwe Corolla T Sport bekijken. Deze sportuitvoering heeft een aantal belangrijke wijzigingen ondergaan. Zo heeft de auto een dynamischer exterieurdesign, zijn er verschillende extra verfijningen aangebracht en zijn de wielophanging en de transmissie verbeterd.

Toyota Prius
De nieuwste Prius is technisch een van de meest geavanceerde autos ter wereld. Hij is tevens de schoonste auto onder de autos met een met interne verbrandingsmotor. De tweede generatie van de Prius is een mix van futuristisch design en moderne technologie met de ruimte, het comfort en de prestaties van het D-segment en het brandstofverbruik van het B-segment. De Prius behaalde in de Euro NCAP de maximale score van 5 sterren. Behalve via de Prius, kunnen de bezoekers ook via een tentoonstelling over Hybrid Synergy Drive meer te weten komen over het nieuwste hybridesysteem van Toyota.

Toyota Corolla Verso
De nieuwste Toyota Corolla Verso combineert het gemak van een zevenzits MPV met puur rijplezier. De auto biedt de nieuwste technologie, hoogwaardige voorzieningen op het gebied van passieve en actieve veiligheid (5 sterren Euro NCAP), veelzijdigheid en flexibiliteit, verpakt in een dynamisch en elegant design. De Corolla Verso is de ultieme gezinsauto. Een opengewerkt model demonstreert de veelzijdigheid van het Toyota Easy Flat-7-systeem; het systeem waarmee in een handomdraai een volledig vlakke laadvloer is te creëren.

Toyota Avensis
Van de Toyota Avensis worden in Parijs de Wagon en Liftback gedemonstreerd. Deze uitvoeringen zijn uitgerust met respectievelijk de zuinige 2.0 D-4D dieselmotor en de uitmuntende 2,4 liter benzinemotor met directe inspuiting, het topmodel uit de motorreeks. Ook de Avensis met zn 9 airbags behaalde in de Euro NCAP de maximale score van 5 sterren.

Toyota RAV4
De in Europa uitermate populaire SUV is van de partij in de 3-deurs en
5-deurs uitvoering, uitgerust met de 2.0 D-4D dieselmotor en de 1.8 VVT-i benzinemotor.

Toyota Yaris
Toyota's populaire supermini wordt op de Autosalon van Parijs vertegenwoordigd door de Yaris T Sport. Met zijn krachtige 1,5 liter VVT-i motor en lichtgewicht carrosserie koppelt deze auto uitstekende prestaties aan een opmerkelijk laag brandstofverbruik. Bovendien kunnen bezoekers de zuinige Yaris 1.4 D-4D bekijken.

Toyota Land Cruiser 100
Frankrijk is een van de Europese landen met de meeste liefhebbers van de Land Cruiser. Op de stand is de majestueuze Land Cruiser 100 te zien, die is uitgerust met een 4,2 liter dieselmotor met directe inspuiting.

Toyota Formule 1-auto
Formule 1-fans kunnen bij de stand de TF104, Toyotas F1-auto voor 2004, bekijken. Behalve de TF104 is er een Formule 1-tentoonstelling te zien, waarbij onderdelen uit de Formule 1 worden getoond (schijfremmen, helm en handschoenen). Liefhebbers krijgen de kans in een F1-simulator zelf te ervaren wat F1-racen bij benadering inhoudt.