AutoRai

23-9-2004

Lexus op Autosalon van Parijs 2004

Met het studiemodel LF-C licht Lexus een tipje van de sluier op van de techniek en het ontwerp van de volgende generatie IS. Nog steeds met achterwielaandrijving, maar voorzien van een krachtige V8.

Meest opvallend aan de LF-C is echter de hardtop. Deze werd ontwikkeld door het Calty Design Research Centre in Californië. De unieke dakconstructie transformeert de LF-C met een druk op de knop van coupé naar cabriolet of van targa naar speedster en weer terug afhankelijk van de wens van de bestuurder. Het volledig elektrisch bedienbare dak verdwijnt dankzij een ingenieuze constructie in de kofferbak.

De nieuwe GS-serie
De tweede generatie GS is de eerste Lexus die mag pronken met de nieuwe Lexus-designfilosofie. Onder de elegante, vloeiend vormgegeven carrosserie gaat een ongekend luxe interieur schuil met een goed doordachte ergonomie. Lexus levert de nieuwe GS met een 4,3-liter V8 of een nieuwe 3.0 V6 met een vermogen van 180kW/245 pk. Beide zijn gekoppeld aan een eveneens nieuw ontwikkelde sequentiële zestrapsautomaat. Adaptieve variabele vering biedt keus uit een normale stand en een sportstand voor een nog actiever weggedrag. Verder is de nieuwe GS met V8 motor voorzien van VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management), een tractiecontrolesysteem van de laatste generatie.

Lexus RX400h s Werelds eerste sportieve hybride-SUV De revolutionaire Lexus RX400h is s werelds eerste sportieve hybride-SUV. Voor aandrijving van deze vierwielaangedreven SUV, die opereert in het luxe segment, zorgen een benzine- en maar liefst twee elektromotoren. Zijn prestaties liegen er niet om, terwijl het brandstofverbruik vergelijkbaar is met dat van een viercilindermotor. Daarbij kent de RX400h een CO2-uitstoot die zeker voor een SUV in het premiumsegment ontzettend laag is.

Lexus LS430 met Pre-Crash Safety System
Lexus heeft de LS430 voorzien van het Pre-Crash Safety System, een radarsysteem dat in een noodsituatie - dus nog voor de eigenlijke botsing - de veiligheidsgordels voorin aantrekt en het remsysteem activeert. Zo beperkt het schade en letsel bij een ongeval tot een minimum.

Lexus RX300 en SC430 met nieuw navigatiesysteem Het nieuwe DVD navigatiesysteem van de RX300 en SC430 bestrijkt nagenoeg heel West-Europa zonder dat de bestuurder de DVD hoeft te verwisselen of het systeem hoeft te resetten bij grensovergangen. Het display is - indien gewenst - opgedeeld in twee schermen die tegelijkertijd de te volgen route en een overzichtskaart kunnen weergeven. Verder is het systeem voorzien van Dynamische Route Begeleiding om files te omzeilen. De navigatie én de audio zijn met in het Engels of Duits gesproken commandos te bedienen.

De RX300 en SC430 beschikken over de nieuwste draadloze technologie waarmee tot vier verschillende mobiele telefoons tegelijkertijd verbinding kunnen maken.