Eemland zuid, 10.25 uur

Utrecht 23-09-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Verduistering

AMERSFOORT - Op 22 september omstreeks16.00 uur is een 53-jarige inwoner uit Amersfoort door de politie op heterdaad betrapt. De man kwam met een auto het terrein aan de Utrechtseweg opgereden. Vervolgens is hij een gebouw binnen gegaan en kwam met een doos naar buiten. Dit werd gezien door getuigen. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. In de kofferbak van de auto troffen de agenten 12 pakken koekjes aan.

Oplichters actief

AMERSFOORT - Op 22 september omstreeks 16.00 uur hebben twee mannen geprobeerd een pakketje aan te bieden aan een bewoner van de P. Jelles Troelstralaan. Vervolgens moest het pakje afgerekend worden en de pinpas door een apparaatje gehaald worden. De vrouw vertrouwde de situatie niet en wist de mannen af te wimpelen. Hierop hebben de verdachten het bij een andere bewoner geprobeerd. Ook hier lukt het niet. De mannen zijn daarna weer verdwenen met het pakketje.

Het signalement van de mannen luidt: lichtgetinte huidskleur en tussen de 20 en 25 jaar. Ze droegen een geel en een rood petje en waren donker gekleed. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van district Eemland zuid op 0900 - 8844. De politie adviseert altijd legitimatie te vragen wanneer een pakje wordt afgeleverd en wanneer men de situatie niet vertrouwt niet mee te werken.