Ingezonden persbericht


TIBCO SOFTWARE KOMT MET RESULTATEN DERDE KWARTAAL

PROGRAMMA VOOR TERUGKOOP EIGEN AANDELEN

PALO ALTO, Calif., 22 september 2004 -- TIBCO Software Inc. (Nasdaq:TIBX), een toonaangevende leverancier in de markt voor realtime business en 's werelds grootste, onafhankelijke leverancier van bedrijfsintegratiesoftware, maakt de resultaten bekend van het derde kwartaal, dat werd afgesloten op 29 augustus 2004. De omzet in het verslagkwartaal kwam uit op $105,9 miljoen. De omzet afkomstig uit licenties bedroeg $57,4 miljoen. De netto winst in het kwartaal, berekend volgens de in de Verenigde Staten gangbare boekhoudkundige principes, kwam uit op $8,6 miljoen, of $0,04 per aandeel.

Berekend volgens de non-GAAP methode kwam de netto winst in het derde kwartaal uit op $14,5 miljoen, ofwel $0,07 per aandeel. De non-GAAP resultaten worden opgemaakt zonder rekening te houden met speciale lasten, afschrijvingen en onderhanden werk, en gaan uit van een non-GAAP belastingdruk van 38 procent.

"In toenemende mate richten ondernemingen zich tot TIBCO om hun bestaande krachten te consolideren, effectiever te opereren en het klantvertrouwen te vergroten," zegt Vivek Ranadivé, bestuursvoorzitter en CEO van TIBCO Software. "De resultaten van het derde kwartaal reflecteren niet alleen deze trend, maar ook de toewijding van zowel de TIBCO als de Staffware organisaties."

Hoogtepunten in het kwartaal
Gedurende het derde kwartaal verwelkomde TIBCO 82 nieuwe klanten en realiseerde de organisatie aanzienlijke omzetten bij bestaande en nieuwe klanten, waaronder Aozora Information Systems Co., Raytheon Company , Beckman Coulter, Inc., Yamaha Corporation of America, Qualcomm Incorporated, KPN Telecom en TNT Logistics.

Programma terugkoop eigen aandelen
De Board of Directors van TIBCO heeft toestemming gegeven voor een tweejarig programma dat voorziet in de terugkoop van de eigen uitstaande aandelen tot een waarde van $50 miljoen. Het programma zal worden gerealiseerd door het van tijd tot tijd aankopen van de uitstaande gewone aandelen op de open markt, of door transacties met andere aandeelhouders. Het tijdstip en het daarmee gemoeide bedrag zal afhangen van de marktomstandigheden en andere overwegingen. Op 29 augustus 2004 had TIBCO circa 209 miljoenen gewone aandelen uitstaan.

Over TIBCO Software
TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX) is de belangrijkste onafhankelijke leverancier van bedrijfsintegratiesoftware, zo wijzen marktaandeelen en analistenrapporten uit. Daarnaast is TIBCO een toonaangevende leverancier van real-time business, waarmee het bedrijven helpt kosten te besparen en sneller en efficiënter te werken. TIBCO levert deze real-time business, ook wel 'The Power of Now' ® genoemd, aan meer dan 2000 klanten wereldwijd in verschillende industrietakken. Voor meer informatie over TIBCO's bedrijfsintegratie-, bedrijfsoptimalisatie- en enterprise backbone-oplossingen kunt u een bezoek brengen aan de website www.tibco.com. Het hoofdkantoor van TIBCO staat in Palo Alto, Californië.

###

TIBCO, het TIBCO logo, The Power of Now en TIBCO Software zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van TIBCO Software Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere product- of bedrijfsnamen en merken die in dit document genoemd worden, zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars en worden alleen gebruikt ter verduidelijking.

Persinformatie bij:

TIBCO Software Benelux
Hans Kooistra
VP & Regional Director
t: (072) 512 07 28

Lubbers & De Jong B.V.
Cindy Curré
Keizersgracht 219
1016 DV Amsterdam
t: (020) 421 05 65
e: cindy@l-dj.nl
______________________________________