Ingezonden persbericht


Trend Micro beschermt internet- en e-mail-toepassingen van Belgacom-klanten

Utrecht, 23 september 2004 - Trend Micro (TSE: 4704, NASDAQ: TMIC), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, kondigt aan dat Belgacom, het grootste Belgische telecommunicatiebedrijf, Trend Micro-technologie heeft gekozen om zijn particuliere en zakelijke internetklanten te beschermen tegen kwaadaardige code en ongewenste inhoud op internetgateway- en serverniveau.

Belgacom zal Trend Micro InterScan Messaging Security Suite (IMSS) gebruiken om zijn klanten te beschermen aan de internet gateway. Ongeveer een miljoen klanten gebruikt de ISP-diensten (Internet Service Provider)van Belgacom, Skynet.be en Belgacom.net. Belgacom zal tevens IMSS en de ScanMail Suite voor Microsoft Exchange implementeren om zijn zakelijke gebruikers te beschermen tegen virussen op gateway- en serverniveau. Deze overeenkomst betekent een verdere uitbreiding van de samenwerking tussen Belgacom en Trend Micro. Het telecombedrijf gebruikte al Trend Micro-technologie voor de beveiliging van de eigen Publilink e-mailinfrastructuur en ander zakelijke e-mailverkeer.

Belgacom is het grootste telecombedrijf van België en marktleider voor vaste en mobiele telefonie en breedband internetdiensten. Omdat in 2004 een hoog aantal virussen actief was, waarvan het grootste deel het netwerk of de pc bereikte via de internet gateway of e-mail, biedt Belgacom zijn klanten krachtige extra beveiliging op basis van Trend Micro-technologie.

Kris Vervaet, Vice President Marketing Fixed Line Services bij Belgacom, legt uit: "Een stijgend internetgebruik biedt voordelen voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers. Keerzijde van de medaille is echter een verhoogd risico op computervirussen en spam. Hoewel klanten zelf de nodige voorzorgen moeten nemen tegen deze bedreigingen, wil Belgacom zijn klanten beter beschermen door extra beveiliging aan te bieden. Daarom hebben we gekozen voor Trend Micro IMSS en ScanMail Suite voor Microsoft Exchange, om te vermijden dat deze bedreigingen in systemen inbreken via de internet gateway en e-mailservers. We gebruiken al een tijdje Trend Micro-oplossingen en we zijn nog nooit teleurgesteld. Voor Belgacom was het dus een logische stap om de samenwerking met Trend Micro uit te breiden en ons volledige klantenbestand nog beter te beschermen."

Trend Micro InterScan Messaging Security Suite biedt uitgebreide anti-virus, anti-spam en contentbeveiliging op een geïntegreerd messaging-platform voor de internet gateway. Trend Micro ScanMail Suite voor Microsoft Exchange beschermt Microsoft Exchange-omgevingen tegen virussen via real-time scanning, detectie en verwijdering van kwaadaardige code in e-mails en bijlagen. In combinatie met Trend Micro eManager is een uitgebreide content filtering verzekerd.

Denis Payen, Director xSP Business Development EMEA bij Trend Micro, zegt: "het verheugt ons dat Belgacom-klanten profiteren van onze anti-virustoepassingen voor de internet gateway en e-mail-server. De nieuwe overeenkomst vloeit voort uit de jarenlange samenwerking tussen Belgacom en Trend Micro. Deze uitbreiding toont aan dat Trend Micro ISP's niet alleen helpt om hun klanten te beschermen maar tevens om hun eigen infrastructuur te beveiligen tegen kwaadaardige codes. Een infectie kan de dienstverlening van internet service providers ernstig beschaden, daarom garandeert. Trend Micro-technologie ISP's ook een constante dienstverlening."

Zowel particuliere als zakelijke klanten van Belgacoms internetdiensten kunnen per direct beschikken over een extra beveiligingslaag voor bescherming tegen ongewenste content en virussen.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door value-added resellers en service providers.

Ingezonden persbericht