Politie Zuid-Holland-Zuid

23/09 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

23-09-2004 - Persberichten District I

MAN AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT Een 41-jarige man uit Zwijndrecht is op 22 september op de Van Eedenstraat aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van zijn 48-jarige echtgenote. De man zou zijn vrouw dezelfde dag klappen hebben gegeven en met de dood hebben bedreigd. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

ALCOHOL
DORDRECHT Een 40-jarige man uit Dordrecht is op 23 september op de Groenezoom aangehouden. Hij had teveel op en kreeg een rijverbod van zeven uur. Hij had ook geen rijbewijs bij zich en gaf een valse naam op. Doordat het rijbewijs ingevorderd moet worden, is de auto van de verdachte in beslaggenomen. Hij krijgt de auto terug als hij het rijbewijs heeft ingeleverd.

MOEDER EN DOCHTER BETRAPT
DORDRECHT Een 59-jarige vrouw en haar 30-jarige dochter zijn op 22 september betrapt bij het stelen van een naaimachine uit een winkel aan het Statenplein. Terwijl de dochter de bij de kassa stond om andere spullen af te rekenen, ging haar moeder met de naaimachine de winkel uit. Ze verklaarde in de veronderstelling te zijn dat haar dochter de naaimachine zou afrekenen. Winkelpersoneel doorzag dit en belde de politie. De verdachten zijn beiden verhoord.

De R is weer in de maand, dat is ook de R van veRlichting DORDRECHT- De politie van de wijken Wielwijk/Crabbehof gaat binnenkort, in verband met de vroeg invallende duisternis, weer extra de verlichting van fietsen en bromfietsen controleren. Met name de schoolgaande jeugd kan zo lang de R in de maand zit rekenen op extra controle van de buurtpolitie.
Bij niet functioneren van de verlichting loopt men de kans de volgende transactie van de politie aangeboden te krijgen:
* voor een fiets voor- of achterlicht defect: 15 Euro, voor kinderen onder de 16 is dat 8 euro;

* voor een fiets met beide lampen niet werkend: 25 Euro, voor kinderen onder de 16 wordt dat 13 Euro;

* voor een bromfiets geldt: geen verlichting dan 25 Euro boete.

De Politie Zuid-Holland-Zuid doet een beroep op de weggebruikers ( en de ouders) om vooral te zorgen dat de verlichting in orde is. Het gaat tenslotte niet om bekeuringen te schrijven, maar om de verkeersveiligheid voor deze toch al kwetsbare weggebruikers.

CONFLICT
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
HENDRIK IDO AMBACHT- De politie is op zoek naar getuigen van een conflict dat zich op dinsdagmorgen 21 september 2004, omstreeks 08.40 uur afspeelde op de Veersedijk, ter hoogte van de Onderdijk. Een blauwe Citroën Saxo personenauto, bestuurd door een 33-jarige man uit Duizel, reed vermoedelijk opzettelijk in op een 27-jarige man uit Vlaardingen. De 27-jarige man kon nog net op tijd wegspringen en kwam met de schrik vrij. De 33-jarige man is als verdachte aangehouden en ingesloten. Het incident is het gevolg van een arbeidsconflict tussen de twee mannen. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen van het voorval. Ze worden verzocht te bellen met de recherche district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

POLITIE WAARSCHUWT VOOR VERDACHTE LIEDEN
DORDRECHT- De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt burgers tegen mannen die onder valse voorwendselen bij mensen in huis proberen te komen om vervolgens te stelen. In Dordrecht werd een 75-jarige vrouw in haar woning aan Standhasenstraat op 20 september 2004 bijna het slachtoffer. De vrouw werd telefonisch door een onbekende man benaderd die vertelde dat er bij meting een gaslek in haar woning was ontstaan. Hij noemde de naam van de vrouw die vreselijk schrok van de mededeling. De man zei verder dat ze haar geld en sieraden moest pakken en naar buiten moest gaan. De vrouw vroeg of ze de buren nog moest waarschuwen, maar dat hoefde van de man niet. Kort na het telefoontje ging de deurbel. Toen de vrouw open deed stond er een man voor de deur die vroeg of zijn collega al had gebeld. De man liep vervolgens door het huis en vertelde dat het aan de verwarmingsketel lag. Deze was kapot en de man kon het wel oplossen en zou haar matsen. Ze moest dan wel direct 4000 euro betalen. De vrouw had geen geld in huis, waarop de man verdween.
De Politie Zuid-Holland-Zuid raadt mensen dringend aan zeer terughoudend te zijn met het binnenlaten van onbekenden aan de deur. Vraag bij twijfel altijd om een legitimatie. Worden deze niet getoond laat dan niemand binnen. Wie slachtoffer is geweest van dergelijke praktijken, wordt dringend aangeraden contact op te nemen met de politie voor het doen van aangifte.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een gordelcontrole hebben politieagenten 12 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet om hadden. Ze hielden de controle op woensdag, 22 september 2004, van 10.00 tot 15.00 uur op de Merwedestraat, Adjudant H.P. Kosterstraat en de Hunzeweg. In totaal controleerden zij 63 voertuigen.