Politie Zuid-Holland-Zuid

23/09 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

23-09-2004 - Persberichten District II

VERNIELER AANGEHOUDEN
BRANDWIJK Een 14-jarige jongen uit Streefkerk is op 22 september aangehouden nadat hij een brievenbus aan de Gijbelandsedijk vernielde. Een politieman in burger betrapte de jongen op heterdaad en hield hem aan. De jongen zou een dag eerder de brievenbus ook al een trap hebben gegeven. Hij krijgt een HALT-verwijzing.

ALCOHOL
NOORDELOOS Een 46-jarige man uit Hoogblokland is op 23 september op de Provincialeweg aangehouden. Hij had teveel op en kreeg een rijverbod van acht uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
PAPENDRECHT Een 61-jarige man uit Sliedrecht is op 23 september op de Burgemeester Keijzerweg staandegehouden. Hij had teveel op en kreeg een rijverbod van een uur.

MAN AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT Een 38-jarige man uit Sliedrecht is op 23 september aangehouden. Agenten zagen op de Stationsweg een beschadigde auto aan waarin kennelijk ingebroken was. In de buurt liep de verdachte, die op basis van sporenonderzoek als verdachte kon worden aangemerkt en aangehouden. Hij had een schroevendraaier op zak. De man is ingesloten.

KOP-STAART
GORINCHEM Bij een kop-staartaanbotsing op de autosnelweg ter hoogte van Gorinchem A15 zijn op 22 september twee automobilistes gewond geraakt. Een 28-jarige vrouw uit Haarlem zag te laat dat een auto voor haar, bestuurd door een 53-jarige vrouw uit Waalwijk, stil stond voor een file. Beide vrouwen waren aanspreekbaar zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ze hadden nekklachten.

WONINGINBRAAK
LEXMOND- In de nacht van dinsdag 21 september op woensdag 22 september 2004, is ingebroken in een woning aan de Meester Haafkensstraat. Men kwam de woning binnen na dat een gaatje werd geboord in een raamkozijn en de raamsluiting kon worden geopend. Gestolen zijn een Schwarzwalder wandklok en wat muntgeld. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

CONTROLE
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar hebben politieagenten op de Rivierdijk 87 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op woensdagmorgen, 22 september 2004, van 08.10 tot 10.30 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 538 voertuigen.