Politie Zuid-Holland-Zuid

Politie waarschuwt voor verdachte personen

Dordrecht 23-09-2004

De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt burgers tegen mannen die onder valse voorwendselen bij mensen in huis proberen te komen om vervolgens te stelen. In Dordrecht werd een 75-jarige vrouw in haar woning aan Standhasenstraat op 20 september 2004 bijna het slachtoffer. De vrouw werd telefonisch door een onbekende man benaderd die vertelde dat er bij meting een gaslek in haar woning was ontstaan. Hij noemde de naam van de vrouw die vreselijk schrok van de mededeling. De man zei verder dat ze haar geld en sieraden moest pakken en naar buiten moest gaan. De vrouw vroeg of ze de buren nog moest waarschuwen, maar dat hoefde van de man niet.

Kort na het telefoontje ging de deurbel. Toen de vrouw open deed stond er een man voor de deur die vroeg of zijn collega al had gebeld. De man liep vervolgens door het huis en vertelde dat het aan de verwarmingsketel lag. Deze was kapot en de man kon het wel oplossen en zou haar matsen. Ze moest dan wel direct 4000 euro betalen. De vrouw had geen geld in huis, waarop de man verdween.

De Politie Zuid-Holland-Zuid raadt mensen dringend aan zeer terughoudend te zijn met het binnenlaten van onbekenden aan de deur. Vraag bij twijfel altijd om een legitimatie. Worden deze niet getoond laat dan niemand binnen. Wie slachtoffer is geweest van dergelijke praktijken, wordt dringend aangeraden contact op te nemen met de politie voor het doen van aangifte.