CNV PUBLIEKE ZAAK

Gele kaart bonden voor Kamers van Koophandel

CNV Publieke Zaak en ABVAKABO FNV delen vanmiddag (23 september) op de Algemene Vergadering van de Vereniging Kamers van Koophandel in Apeldoorn een gele kaart uit. Met deze actie - voor het eerst in de geschiedenis van de Kamers van Koophandel - uiten de vakbondsleden bij de 26 Kamers in Nederland hun onvrede over de stand van zaken rond de CAO-onderhandelingen. De gele kaart is '2 x 0,0 procent waard'. De Kamers van Koophandel hebben circa 2.400 werknemers.

De bonden doen met de kaartenactie een dringend beroep op de individuele werkgevers hun personeel niet in de steek te laten en hun gematigde eisen voor de CAO in te willigen.

De kaart wordt vandaag ook verspreid onder het personeel. De leden van CNV Publieke Zaak en ABVAKABO FNV krijgen de kaart met toelichtende brief ook op hun huisadres.

Lizelotte Smits, bestuurder van CNV Publieke Zaak, benadrukt dat de onderhandelingen over de CAO Kamers van Koophandel muurvast zitten. 'De werkgevers zijn met een veel te mager eindbod gekomen en geeft verder geen enkele ruimte voor onderhandelingen. Dat is diep triest.'

Twee keer nul procent
De werkgevers bieden de werknemers bij de Kamers nul procent voor een éénmalige uitkering in 2004 en 0 procent loonstijging per 1 januari 2005. De bonden vinden dit onaanvaardbaar, temeer omdat de resultaten bij de Kamers over het hele jaar genomen gewoon goed zijn.

Smits: 'Dit is het moment om de werkgevers te laten weten dat het personeel het niet langer pikt. Reden waarom wij nu de gele kaart uitreiken. De Kamers van Koophandel maken een hele slechte beurt.'

CNV Publieke Zaak en ABVAKABO FNV hebben de leden opgeroepen de kaarten ingevuld terug te sturen naar het actiecomité van de bonden. Via de kaart kunnen zij hun onvrede etaleren over de opstelling van de werkgevers over het waardeloze eindbod voor de CAO. De werkgevers moeten gewoon aan onze eisen tegemoet komen, aldus bestuurder Smits.

De bonden beraden zich met de kaderleden over vervolgacties als de werkgevers niet in beweging komen.

Informatie:
Bestuurder Lizelotte Smits, mobiel 06 51 42 89 25.

23 sep 04 11:40