1e persbericht van donderdag 23 september 2004

Eindhoven 23-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Huiselijk geweld

In zijn woning in Eindhoven Woensel-Zuid is woensdag rond 21.00 uur een 31-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van zijn 47-jarige vriendin in hun woning kort voor zijn aanhouding. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Dronken man belandt op verkeersheuvel

Op de Tongelresestraat is woensdag rond 21.05 uur een 60-jarige automobilist uit Nuenen aangehouden. De politie trof de man kort voor zijn aanhouding met zijn auto op een verkeersheuvel aan. De man had zijn auto vast gereden op de verkeersheuvel en probeerde zijn voertuig hier weer vanaf te krijgen. Hij bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van 1,75 gemeten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Drugs en wapens aangetroffen in woning verdachte

In zijn woning in Helmond West is woensdag rond 19.20 uur een 32-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van handel in drugs. In zijn woning werden enkele grammen heroïne, verpakkingsmaterialen, een kruisboog, een katapult, een wapenstok, wurgstokjes, een boksbeugel, traangas, een mes en een neppistool aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Best: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Hoofdstraat is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Een ruit van een voordeur werd ingeslagen om in het pand te komen. Weggenomen werd een nog onbekende hoeveelheid sigaretten.

Best: Inbrekers overlopen

In een bedrijfspand aan de Bedrijfsweg is donderdag rond 2.30 uur ingebroken. Een passant die in zijn auto langs het bedrijf reed zag een onbekende man aan een toegangsdeur rommelen. De dader schrok toen hij de voorbijganger in de auto zag. Vervolgens zag hij een man uit het pand komen lopen en buiten nog drie mannen met bivakmutsen op staan. Het vijftal is gevlucht in een auto in de richting van de Eindhovenseweg Zuid. Weggenomen werden onder meer een nog onbekend aantal bedspreien en hoeslakens.

Borkel en Schaft: Woninginbraak

In een woning aan de Schafterekker is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Uit het pand werden een digitaal fototoestel en een portemonnee met daarin een rijbewijs en enkele pasjes weggenomen. De dader kwam binnen door de achterdeur open te breken.

Maarheeze: Rookwaren gestolen

In een bedrijf aan de Moonslaan is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Een toegangsdeur werd opengebroken en uit het pand werd een nog onbekend aantal rookwaren gestolen.

Waalre: Politie wil graag contact met automobiliste

Op de Raadhuisstraat is maandagochtend een 14-jarige jongen uit Waalre al fietsende aangereden door een automobiliste. Hoe het ongeluk precies gebeurde is nog onduidelijk. De vrouw reed in een rode auto. Ze is na de aanrijding uitgestapt en heeft de jongen aangesproken. De jongen is door omstanders naar huis gebracht. De automobiliste is hierop ook weer weggereden. Er zijn geen gegevens uitgewisseld tussen de jongen en de vrouw. De jongen is later die dag naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat hij een versplinterde elleboog had opgelopen. De elleboog van het slachtoffer is in het gips gezet. De politie is op zoek naar de vrouw in de rode auto die maandag bij het ongeluk betrokken was. Zij kan contact opnemen met de politie van de afdeling Valkenswaard Waalre via 0900 8844.

Waalre: Snelheidscontrole

Op de Willibrorduslaan is donderdag tussen 8.55 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1.262 gecontroleerde voertuigen reden 62 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 79 km/u, terwijl hier 50 maximaal is toegestaan.