Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw in de kaasspeciaalzaak én de supermarkt:
Klaver Kaas West Friese Kruiden, de eerste gekruide smaakmaker uit beroemde kaasregio

Kaas uit Noord-Holland. Dan denken we al snel aan Alkmaar en de helaas te vaak industrieel vervaardigde Edammer. Terwijl de Westfriezen een naam hebben hoog te houden met karaktervolle boerenkazen. In díe categorie introduceert Verbakel & Seggelink dit najaar Klaver Kaas West Friese Kruiden. De eerste Noord-Hollander met kruiden. Pardon, met maar liefst víer kruiden.

Noord-Hollandse kaas heeft een goed imago bij de consument. De streek staat van oudsher bekend om haar uitstekende kazen. De rijke kleigrond zorgt voor mals gras en heerlijke kwaliteitsmelk, die wordt verwerkt tot romige, toegankelijke kazen met een vrij zilte ondertoon.

Een Noord-Hollander mét kruiden
Toegegeven, een Goudse of een boerenkaas met kruiden bestaat al langer. Een gekruide kaas uit West-Friesland is zeldzaam en bij de fijnproever nagenoeg onbekend. Dat verandert met Klaver Kaas West Friese Kruiden. Deze eerlijke kaas is heerlijk gekruid met bieslook, paprika, knoflook en selderie. De kenners weten dat vier kruiden bijzonder is; standaard wordt volstaan met hooguit drie smaakmakers.

Diervriendelijk: vegetarisch stremsel
Klaver Kaas West Friese Kruiden is lekker op brood, uit het vuistje en onmisbaar op iedere kaasplank. Het speciale kruidenmelange blijft natuurlijk het geheim van de familie. Niet geheim is het gebruik van vegetarisch stremsel (steeds meer bewuste consumenten prefereren dit diervriendelijke ingrediënt boven de dierlijke stremsels uit de lebmaag van een kalf).

-- Ook andere kruidenmelanges --

Ook andere kruidenmelanges
Klaver Kaas West Friese Kruiden is een nieuwe kaasspecialiteit van Verbakel & Seggelink B.V., Nederlands grootste distributeur van (buitenlandse) kazen en mediterrane delicatessen. Klaver Kaas is verkrijgbaar bij de betere kaasspeciaalzaak en de supermarkt. Vraag daar ook naar de andere kruidenmelanges uit het assortiment van Klaver Kaas.

Wijnadvies: "Kaas, wijn en brood, meer heeft een mens niet nodig." Klaver Kaas West Friese Kruiden is bijzonder geschikt voor de kaasplank. Bij de kruidige smaak hoort een volle wijn, bijvoorbeeld een syrah of shiraz (Côte du Rhône). Voor een extra lekker en mooi effect maakt u het kaasplankje af met blauwe druiven en walnoten.

Het concept Klaver Kaas is een van de genomineerden voor de titel 'Beste Noviteit 2004', uitgeschreven door de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels. De verkiezing voor de Beste Noviteit 2004 is op dinsdag 5 oktober 2004.