Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TIBCO vergroot mogelijkheden van bedrijfsbrede BPM met TIBCO Staffware Process Suite V3

TIBCO Staffware Process Suite V3 biedt uitgebreide platformondersteuning, verbeterde schaalbaarheid en integratievoordelen, en nieuwe mogelijkheden voor grote organisaties

Rotterdam/Alkmaar, 23 september 2004 - TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX), een toonaangevende onderneming voor realtime business en 's werelds grootste, onafhankelijke leverancier van bedrijfsintegratiesoftware, kondigt de nieuwe versie van de TIBCO Staffware Process Suite aan. De nieuwe versie bevat verbeterde ondersteuning voor Microsoft .NET, toegevoegde integratie van database- en systeembeheer, een vernieuwde process definer en voor het eerst een Linux-versie.

De TIBCO Staffware Process Suite Versie 2 heeft een nieuwe standaard gezet voor bedrijfsbrede BPM met ongeëvenaarde prestaties en schaalbaarheid, samen met ondersteuning voor complexe, dynamische bedrijfsprocessen en geavanceerde systeemintegratie. TIBCO SPS Versie 3 (TIBCO SPS V3) bouwt het succes van Versie 2 verder uit naar de gehele onderneming.

In afwachting van een toename van het gebruik van Microsoft .NET-technologie, heeft de TIBCO Staffware Server Objects voor .NET een interface voor TIBCO's iProcess engine gekregen, waarmee organisaties BPM-functionaliteit direct in hun .NET frameworks kunnen bouwen.

De introductie van een Linux-versie als onderdeel van TIBCO SPS V3 bevestigt dat Linux een strategisch bedrijfsplatform wordt dat door een toenemend aantal organisaties wordt gebruikt voor bedrijfskritieke applicaties, en onderstreept tevens de sterk groeiende vraag van klanten.

TIBCO SPS V3 zal tevens de databaseondersteuning van TIBCO uitbreiden met een nieuwe versie van IBM's Universal Database (DB2), waarmee de reikwijdte van de TIBCO Staffware Process Suite wordt vergroot.

De nieuwe versie van de TIBCO Staffware Process Suite verbetert de integratie met belangrijke tools voor systeembeheer, waardoor de server kan worden beheerd door deze tools en gemakkelijker past binnen het beheer van de IT-infrastructuur van grote organisaties.

Ook de TIBCO Staffware Process Definer heeft een aantal belangrijke uiterlijke veranderingen ondergaan. De verbeterde versie heeft een look and feel die overeenkomt met Microsofts meest recente richtlijnen voor gebruikersinterfaces, samen met verbeteringen op het gebied van prestaties en schaalbaarheid, extra integratietools en veel cosmetische veranderingen om de gebruiksvriendelijkheid en de productiviteit te verbeteren.

"De TIBCO Staffware Process Suite Versie 3 biedt onze klanten meer mogelijkheden en een verbeterd gebruiksgemak", zegt Pieter Hagen, CTO van TIBCO Nederland. "Met .NET-integratie, het Linux-gedeelte van SPS en de nieuwe ondersteuning voor DB2 hebben onze huidige en toekomstige klanten een veel breder platform voor het gebruik van BPM in handen." "TIBCO investeert meer van zijn winst in onderzoek en ontwikkeling dan de meeste andere softwarebedrijven in de wereld, waardoor onze klanten hun voordeel kunnen doen met krachtige producten die een grote ROI opleveren", aldus Hagen.

TIBCO Benelux Conferentie 2004
De TIBCO Staffware Process Suite Versie3 is beschikbaar vanaf het derde kwartaal 2004. De voordelen zullen uitgebreid aan bod komen tijdens de TIBCO Benelux Conferentie 2004 op 6 oktober in Hart van Holland in Nijkerk. Deze conferentie is de opvolger van de International Staffware Conferentie. Eerder dit jaar fuseerde Staffware met TIBCO Software Inc. Voor meer informatie over de conferentie kunt u terecht op www.tibco.com/mk/tbc2004.

Ook TIBCO-partner Capgemini neemt deel aan de TIBCO Benelux Conferentie. Wim Vanderstraeten, principal bij Capgemini: "Capgemini focust zich op processen en adviesverlening, maar maakt geen producten. Dat doet TIBCO wel. En zij hebben producten die onze klanten zeer goed kunnen helpen. Daarom doen wij ook mee aan de TIBCO Benelux Conferentie van 6 oktober in Nijkerk."

Over TIBCO Software
TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX) is de belangrijkste onafhankelijke leverancier van bedrijfsintegratiesoftware, zo wijzen marktaandeel en analistenrapporten uit. Daarnaast is TIBCO een toonaangevende leverancier van real-time business, waarmee het bedrijven helpt kosten te besparen en sneller en efficiënter te werken. TIBCO levert deze real-time business, ook wel 'The Power of Now'® genoemd, aan meer dan 2000 klanten wereldwijd in verschillende industrietakken. Voor meer informatie over TIBCO's bedrijfsintegratie-, bedrijfsprocesmanagement- en enterprise backbone-oplossingen kunt u een bezoek brengen aan de website www.tibco.com. Het hoofdkantoor van TIBCO staat in Palo Alto, Californië.

###

TIBCO, het TIBCO logo, The Power of Now en TIBCO Software zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van TIBCO Software Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere product- of bedrijfsnamen en merken die in dit document genoemd worden, zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars en worden alleen gebruikt ter verduidelijking.

Meer informatie voor de pers:
TIBCO Software Inc.
Frits Bussemaker
Robijnstraat 76
1812 RB Alkmaar
t: (072) 512 07 28
e.: fbussemaker@tibco.com

Lubbers & De Jong B.V.
Cindy Curré
t: (020) 421 05 65
e: cindy@l-dj.nl