Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 september 2004

Rijden onder invloed

Automobilist blijkt bij controle onder invloed van alcohol en wordt aangehouden

Almelo

Politieagenten controleerden donderdag 23 september rond 01.00 uur een 36-jarige automobilist uit Vriezenveen op de Mooie Vrouwenweg in Almelo. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de agenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,84 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-118334)

Verkeersovertredingen

Tijdens surveillance werden 12 bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen

Enschede

Tijdens motorsurveillance in de zuidwijken in Enschede werden woensdag 22 september van 14.00 tot 21.00 uur 12 bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen. Het betrof met name bromfietsers: 2x voor een te hoog vermogen van de bromfiets (1,0 en 1,6 kW), 2 x voor het op het fietspad rijden in plaats van op de rijbaan, 4x voor het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat, 1x voor het niet verzekerd zijn en 2x wegens het rijden door rood licht. Verder werd een automobilist bekeurd omdat deze het rode verkeerslicht negeerde. (04-118287)

Diefstal cq heling fiets

Politieagenten houden verdachte aan nadat bij hem in de auto een fiets werd aangetroffen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig is

Enschede

Woensdagavond 22 september omstreeks 20.55 uur hielden politieagenten op de Ribbeltsweg in Enschede een 44-jarige man uit Enschede aan op verdenking van diefstal cq heling van een fiets. In zijn auto werd een afgesloten fiets aangetroffen en de man kon hiervoor geen duidelijke verklaring geven. De fiets werd in beslag genomen. De 44-jarige verdachte is voor verhoor opgesloten. Nader onderzoek volgt. (04-118307)

Aanhoudingen na inbraak in auto's

Politie houdt twee verdachten aan na inbraak in auto's

Enschede

Woensdagavond 22 september kwam rond 22.00 uur een melding binnen van auto-inbraken aan het Stationsplein in Enschede. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en werden daar aangesproken door een paar getuigen waaronder de melder, een 26-jarige man uit Enschede. Hij vertelde even daarvoor ontdekt te hebben dat in zijn auto was ingebroken. Het portierslot bleek geforceerd en uit de auto waren een radio/cd-speler en een tas weggenomen. De eveneens aan het Stationsplein geparkeerd staande auto van een 29-jarige man uit Enschede bleek eveneens opengebroken. Zover bekend is hieruit niets weggenomen. Kort na deze ontdekking hadden getuigen twee mannen zien lopen waarvan er een de gestolen tas bij zich had. Toen de 26-jarige man zijn tas herkende, sprak hij de mannen aan waarna een van hen de tas in een prullenbak gooide en beide mannen de binnenstad inliepen. Hierop had de 26-jarige man de politie gealarmeerd. Politieagenten gingen samen met getuigen op onderzoek uit en troffen beide verdachten aan de Langestraat in Enschede. Beiden, een 34-jarige Oldenzaler en een 37-jarige Enschedeër, werden vervolgens aangehouden. De 34-jarige verdachte bleek nog een vonnis van 5 dagen te hebben openstaan. Bij fouillering werden bij de mannen goederen aangetroffen, die vermoedelijk van woninginbraken afkomstig zijn. Beide verdachten zijn voor verhoor opgesloten. Nader onderzoek volgt. Door de eigenaars van de twee auto's werd inmiddels aangifte gedaan. (04-118312)

Diefstal verkeersbord

Twee verdachten aangehouden voor diefstal van een verkeersbord

Enschede

Donderdag 23 september werd omstreeks 00.50 uur gemeld dat twee personen met een verkeersbord zouden fietsen over de Hoge Bothofstraat in Enschede. Politieagenten troffen de twee al fietsend aan op de Lipperkerkstraat in Enschede. Een van hen had inderdaad een verkeersbord in de hand. Beide personen, een 21-jarige man uit Enschede en een 18-jarige vrouw uit Enschede, werden aangehouden voor diefstal. De twee gaven aan het bord van iemand gekregen te hebben. Zij zijn na verhoor heengezonden. Proces-verbaal voor diefstal cq heling wordt opgemaakt. (04-118326)

Aanhouding na bedreiging

Verdachte aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn ex

Enschede

Donderdag 23 september werd omstreeks 01.20 uur melding gedaan van problemen aan de Drienerweg in Enschede. Op genoemde locatie bleek een 19-jarige man uit Enschede bij zijn aldaar wonende ex, een 18-jarige vrouw uit Enschede, aan de deur te hebben gestaan en haar te hebben bedreigd. De 19-jarige man was zichtbaar onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en voor nader verhoor opgesloten. (04-118331)

Gordelcontrole

14 processen-verbaal tijdens gordelcontrole

Bornerbroek

Woensdag 22 september werd van 10.30 tot 12.00 uur een gordelcontrole gehouden op de Pastoor Ossestraat in Bornerbroek. In totaal werden 353 automobilisten gecontroleerd. 14 van hen droegen geen gordel en werden hiervoor bekeurd. (04-118116)

Automobilist aangehouden

Automobilist begaat diverse verkeersovertredingen en wordt aangehouden

Hengelo

Surveillerende politieagenten reden donderdag 23 september omstreeks 03.15 uur op de Pruisische Veldweg in Hengelo toen een auto uit tegenovergestelde richting naderde en hen al slingerend voorbijreed. De agenten keerden hun auto en gingen er achteraan. De bestuurder zette zijn auto op de Heraklesstraat aan de kant, waarna de agenten hem aanspraken. De auto stond op naam van een 35-jarige man uit Hengelo. De bestuurder gaf een andere naam op en vertelde dat de auto niet van hem was. Hij kon zich niet legitimeren en zei dat zijn rijbewijs thuis lag. De agenten vertrouwden het niet en vroegen de man achter hen aan te rijden richting het politiebureau om een paar dingen uit te zoeken. De bestuurder volgde de politieauto maar toen deze de Berfloweg inreed, gaf hij vol gas en ging er vandoor. De agenten troffen hem even later weer aan op de Breemarsweg, waar hij zonder verlichting reed. Zij hielden de bestuurder vervolgens aan. Hij bleek een valse naam te hebben opgegeven en bleek wel degelijk de 35-jarige man uit Hengelo te zijn. De man verklaarde onder invloed van drugs te zijn waarna bij hem een urineproef werd afgenomen. Verder bleek dat zijn auto niet verzekerd was en dat hij nog voor ongeveer E 900,- aan boetes had openstaan. Zijn voertuig werd in beslag genomen. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-118345)

Aanhouding na bedreiging

Man aangehouden na bedreiging van een conducteur

Hengelo

Woensdag 22 september werd omstreeks 13.00 uur melding gedaan van een bedreiging aan het Stationsplein in Hengelo. Personeel van de NS bleek een reiziger te hebben aangehouden. Deze man, een 18-jarige Hengeloër, had een conducteur bedreigd nadat deze hem betrapt had op zwartrijden. Politieagenten hielden de 18-jarige verdachte aan. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Door de conducteur is inmiddels aangifte gedaan. (04-118047)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --