Ingezonden persbericht

Favoos.nl: Nieuw startportaal op internet

DEN HAAG, 20040923 -- Favoos.nl is het nieuwe startportaal voor Nederlandse en Belgische bezoekers. Het unieke van Favoos.nl is dat er niet gewerkt wordt met afzonderlijke dochterbeheerders waardoor de linkaanmeldingen efficiënt centraal verwerkt kunnen worden. Filosofie daarachter is dat een verzameling linkjes bijhouden meer iets is voor een database en niet voor honderden vrijwilligers. Iedereen met een eigen website kan via het centrale systeem zijn of haar site toevoegen aan de meest geschikte 'dochter'-pagina van Favoos.nl. Deze zal (na controle) binnen 24 uur op Favoos verschijnen. Tevens wordt de site dan opgenomen in de Favoos.nl-zoekmachine.


De site www.favoos.nl is sinds zomer 2004 online en trok, voor een beginnende site, onmiddellijk veel bezoekers. Het niet werken met een afzonderlijke beheerder per dochterpagina is voor een startpagina nagenoeg uniek. De mogelijkheid voor mensen om nieuwe links toe te voegen op één centraal punt maakt deze grote groep beheerders overbodig. Als een link, na controle, in de databases van Favoos.nl is opgenomen doet het geavanceerde systeem de rest. Op een deel van de nauwkeurige controle van de aangemelde links na, is het volledige onderhoud aan Favoos.nl geautomatiseerd: links worden bijvoorbeeld automatisch periodiek gecontroleerd op bereikbaarheid en actuele nieuwsberichten worden automatisch op relevante pagina's weergegeven.


Sinds een eerste voorzichtige start worden er, om het grote aanbod aan aangemelde links een passende plaats op Favoos.nl te kunnen bieden, bijna dagelijks nieuwe pagina's en categorieën aan Favoos.nl toegevoegd. Favoos.nl biedt haar bezoekers daarmee altijd een actueel aanbod van relevante links in een zeer uiteenlopend aantal interessegebieden, veelal vergezeld van de laatste nieuwsheadlines passend bij het onderwerp van de pagina. Een nieuw begin op internet: www.favoos.nl!
Ingezonden persbericht