Politie Twente

Nagekomen persbericht Politie Twente van 23 september 2004

Bromfietscontroles

Op diverse locaties vonden controles op bromfietsen plaats

Almelo/Aadorp/Nijverdal/Rijsen

Woensdag 22 september werden op diverse locaties bromfietscontroles gehouden:

Almelo

Van 07.30 tot 09.45 uur werden 57 brom/snorfietsers gecontroleerd op de Wierdensestraat in Almelo. In totaal werden 12 processen-verbaal opgemaakt: 9x wegens te hoge constructiesnelheid van de bromfiets, 1x voor het niet dragen van een helm, 1x voor gladde banden en 1x wegens ondeugdelijke reminrichting.

Aan De Gors werd van 19.00 tot 21.30 uur gecontroleerd. In totaal werden 9 bromfietsers op de rollertestbank gezet. 5 processen-verbaal zijn opgemaakt voor: 3x te hoge constructiesnelheid, 1x ontbreken van achterlicht en 1x gladde banden. Een 15-jarige jongen uit Almelo werd al rijdend op een bromfiets en zolder helm aangetroffen op de Leemslagenweg. De motoragent vroeg hem mee te gaan naar De Gors voor een controle op de rollertestbank. Dit weigerde hij. Hij startte de bromfiets en ging er vol gas vandoor. Op de Emoe parkeerde hij de bromfiets op de stoep en gooide de sleutels weg. De agent hield de jongen aan. Een blaastest op het politiebureau wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een resultaat van 1,47 promille. De jongen bleek reeds eerder te zijn aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij vertelde dat de bromfiets van een vriend van hem was. Tegen de 15-jarige verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. De bromfiets werd in beslag genomen.

Aadorp

Van 13.15 tot 13.45 uur werden twee brom/snorfietsen gecontroleerd aan de Heuveltjeslaan in Aadorp. De snorfietser werd bekeurd omdat hij geen certificaat had en de constructiesnelheid van zijn snorfiets te hoog was.

Rijssen

Op de Molenstalweg in Rijssen werden tussen 17.30 en 18.30 uur 7 bromfietser gecontroleerd. Drie bromfietsers werden bekeurd wegens een te hoge constructiesnelheid van hun bromfiets.

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --