Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


23 september 2004


Zutphen - Parkeerswachters redden verwarde man uit water
Parkeerwachters hebben woensdagmiddag (22/9) een 23 jarige man uit Zutphen uit het water gehaald. De man was in verwarde toestand in de buurt van de Emmerikseweg het water ingelopen. Nadat de man op het politiebureau van droge kleding was voorzien, werd hij overgedragen aan een zorgverlenende instantie.


Warnsveld - Bromfiets niet in orde

Woensdagmiddag (22/9) bleek bij een controle aan de Lage Weide dat 12 bromfietsen niet in orde waren. Er werden tijdens de controle 31 bromfietsen gecontroleerd. De volgende bekeuringen werden uitgeschreven: 10x opgevoerd en 2x voor het niet voeren van gele platen. Verder werd 2x bekeurd voor het niet dragen van een helm, 2x voor het niet verzekerd hebben van de bromfiets en 1x niet rijden op het verplichte fietspad.
Ook werden 5 bromfietsen ter controle uit het verkeer genomen.


Gorssel - Politie waarschuwt voor nepmonteur

Woensdagavond (22/9) kwamen bij de politie meerdere meldingen dat mensen in Gorssel en omgeving worden opgebeld door een manspersoon die zei namens UPC te bellen. Deze persoon gaf aan dat hij de volgende dag tussen bepaalde tijdstippen een modem ter reparatie zou komen ophalen. Bij navraag door de politie bij UPC blijkt ditr bedrif hier niets van te weten. UPC gaf aan dat mocht er een reparatie plaatsvinden de klant altijd vooraf een brief krijgt.
De politie adviseert om bij twijfel de politie te bellen en betrokkene niet binnen te laten..


Terwolde - Drankrijder in weiland

In de nacht van woensdag op donderdag (23/9) rond 00.15 uur kwam een 24 jarige bestuurder uit Welsum met zijn auto in een weiland terecht. De 24 jarige reed over de Molenweg richting Terwolde. In een bocht verloor hij de macht over het stuur en belandde in een weiland. Bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Hij blies 0,6 prom. De man kan een boete tegemoet zien.


Wilp - Ongeval

Woensdag (22/9) vond rond 09.00 op de A1 een ongeval plaats, waarbij een 35 jarige Deventenaar gewond raakte. Doordat de man plotseling moest remmen, kwamen de wielen in de berm terecht. Hierdoor kantelde de auto. De Deventenaar werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Eerbeek - Diefstal aanhangwagen

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Handelstraat werd in de nacht van dinsdag op woensdag (22/9) een aanhangwagen weggenomen. Deze stond afgesloten op het terrein. Er werd een slot van een hek vernield om op het terrein te komen.


Brummen - Parfum weggenomen

De politie heeft woensdagavond twee jongeren uit Rotterdam aangehouden. De twee, een meisje van 17 jaar en een jongen van 16, gingen met wafels langs de deur om te verkopen. Bij een woning aan de Karre wilde één van de twee gebruik maken van het toilet. De bewoners hadden geen bezwaar en na toiletbezoek vertrok het tweetal. Even later werd ontdekt dat er een flesje parfum was weggenomen. De bewoners zijn op zoek gegaan naar het tweetal, hielden hen aan en belden vervolgende de politie. De twee werden overgebracht naar het politiebureau, waar een verklaring werd afgenomen. Zij zullen worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel getroffen zal worden.


Vorden - Woningbrand

Woensdagmiddag (22/9) is rond 17.10 uur een woning aan de Almenseweg door brand verwoest. Door de brand was het dak van de woning geheel ingezakt. Uit onderzoek bleek dat de brand is ontstaan doordat de cv-ketel ontploft was. (Verdere informatie over de brandweerinzet is niet via mij te verkrijgen)


Zutphen - Geen gordel

De politie heeft woensdag (22/9) bij een controle aan de Houtwal vier bestuurders bekeurd omdat zij geen gordel droegen in de auto. Verder werd een fietser bekeurd voor fietsen door rood en een bestuurder bekeurd voor rijden in een eenrichtingsweg.


Nijbroek - Bestuurders rijden te hard

De politie heeft woensdag (22/9) bij een controle op de Veluwsedijk 11 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 100 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km. Er is hier 80 km toegestaan.
Aan de Voordersteeg in Twello werd woensdagmiddag gecontroleerd met de laser. Drie bestuurder reden harder dan de toegestane 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 60 58


---- --