CDA

kamervragen
CDA
23-09-04
CDA wil maatregelen tegen schending gedragscode banken

De Tweede Kamerleden Myra Koomen en Pieter Omtzigt hebben aan minister Zalm (Financiën) schriftelijke vragen gesteld over het bankgeheim bij Interpay.

De Kamerleden willen weten:


1. Heeft de monopolist Interpay toegang tot de bankrekeningnummers, adresgegevens en saldo-informatie van alle bankrekeninghouders in Nederland?


2. Klopt het dat zij, tegen betaling, deze informatie levert aan derden, bijvoorbeeld ter controle van adressen, zoals aangegeven in een brief van het college bescherming persoonsgegevens van woensdag jl. aan de banken is gesteld?


3. Aan welke instanties heeft Interpay het afgelopen jaar informatie verstrekt, die niet strict verband houdt met het uitvoeren van een betalingsopdracht? Welke informatie (bv. rekeningnummers, adres en saldo-informatie) betreft het in deze gevallen?


4. Deelt de minister de mening dat dit een grove schending is van de gedragscode van banken? Welke maatregelen zal hij nemen om te voorkomen dat instanties, die gegevens in handen gekregen hebben, deze niet kunnen gebuiken? Hoe zal hij samen met de banken het vertrouwen in een essentieel onderdeel van ons betalingssysteem herstellen?