Ingezonden persbericht


Persbericht

TOSHIBA TEC introduceert RFID-versie van B-SX serie thermische printers

Nieuwe printerreeks van TOSHIBA TEC te zien tijdens Macropak-beurs in de Jaarbeurs in Utrecht, van 5 t/m 8 oktober 2004 (stand B099, hall 2).

Brussel/Amersfoort, 23 september 2004 - TOSHIBA TEC, toonaangevend producent van informatiesystemen voor de retail en industrie, breidt haar productgamma uit met de RFID-versie van de hoogwaardige industriële printerreeks B-SX. Toshiba TEC speelt daarmee in op de nieuwste technologische ontwikkelingen. De industriële printers uit de B-SX-reeks zijn krachtig en tegelijkertijd flexibel. Dankzij de nieuwe, geïntegreerde RFID-technologie garandeert deze reeks de beste functionaliteit en prestatie.

De B-SX-serie van Toshiba TEC waarborgt de investeringen van bedrijven uit de transport-, logistiek-, productie- en retailsector, vanwege de flexibele opties voor bijna elke RFID-behoefte op de etikettenmarkt. Om aan de diverse normen en frequenties te voldoen kunnen meerdere RFID-technologieën (modules en chips) geïntegreerd worden in de B-SX RFID printer van Toshiba TEC. Aanvankelijk zijn twee modules beschikbaar (UHF-reeks, HF-reeks) maar andere lees/schrijf-eenheden kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd.

"Afhankelijk van de gewenste RFID-technologie, levert TOSHIBA TEC een op maat gemaakte oplossing die de operationele activiteiten van een klant stroomlijnt en hem een snelle ROI (rendement) verzekert", zegt Guido Debontridder, Business Unit Manager.

In de printers wordt een antenne gemonteerd, waarna de gewenste RFID-module op de centrale processor wordt aangesloten. Hierdoor kan de B-SX-printer alle RFID smart labels lezen, bedrukken en controleren, en zichtbaar maken door de gehele supply chain. Dit levert grote voordelen op voor de merchandising en het voorraadbeheer.

De B-SX maakt gebruik van floating head technologie* in combinatie met een spaarfunctie voor het lint, waardoor het risico op beschadiging van de RFID-geprogrammeerde chip wordt beperkt. De printkop komt immers niet in aanraking met de elektronica van de chip in het etiket. De commando's die naar een RFID-printer worden gestuurd zijn dezelfde als bij een barcode. Door de RFID-barcode op de Microsoft Windows-driver te selecteren of de opdracht als onderdeel van het 'format' naar de printer te sturen, zal de printer de gegevens coderen, uitgaande van de geïnstalleerde module en de RFID-chip. Deze nieuwe en volledig geïntegreerde RFID-oplossing van TOSHIBA TEC vergroot de gebruikersmogelijkheden en verhoogt tegelijk de productiviteit van de klant. De beschikbare frequenties in de UHF-reeks zijn 869.5 MHz in Europa en 915 MHz in de VS; voor de HF-reeks is dat 13.56 MHz.

*floating head technologie : de druk tussen platen en aandrukrol wordt automatisch ingesteld. Onafhankelijk van de dikte van het RFID-label blijft de druk constant

Over TOSHIBA TEC

TOSHIBA TEC Europe is een toonaangevende producent van informatiesystemen voor de retail en de industrie. Haar productontwikkeling is erop gericht te anticiperen en in te spelen op potentiële behoeften van klanten. Dat resulteert in producten die de eindgebruiker een grote toegevoegde waarde opleveren. TOSHIBA TEC Europe is een leverancier van totaaloplossingen: van consulting en systeemontwerp tot systeeminstallatie, bediening en onderhoud van point-of-salesytemen (POS), kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen. Als onderdeel van TOSHIBA TEC Corporation beschikt TOSHIBA TEC Europe over de financiële stabiliteit van een van de meest vooraanstaande technologieconcerns ter wereld. Tegelijkertijd biedt het zijn klanten een service en efficiëntie op hoog niveau, die meestal geassocieerd worden met kleinere bedrijven. TOSHIBA TEC Corporation heeft een wereldwijde omzet van 355 miljard yen en telt 72 kantoren die samen meer dan 13 000 mensen tewerk stellen. TOSHIBA Corporation is de meerderheidsaandeelhouder van TOSHIBA TEC, en biedt het de ondersteuning van een toonaangevende wereldwijde organisatie met een sterke aanwezigheid in vier continenten.

Ingezonden persbericht