CNV

Vakbeweging positief over initiatief oppositie prepensioen

Persbericht FNV - CNV - MHP

Vakbeweging positief over initiatief oppositie prepensioen

Het is mooi dat de oppositie nu, net als de vakbeweging, de handen ineen heeft geslagen en met een gezamenlijk initiatief op het terrein van prepensioen is gekomen. Bovendien getuigen hun voorstellen van meer realiteitszin dan de gewraakte kabinetsvoorstellen.

De erkenning dat sociale partners goede resultaten hebben geboekt op het verhogen van de arbeidsparticipatie en het langer doorwerken ziet de vakbeweging als een belangrijke opsteker. Dat is de eerste reactie van FNV, CNV en MHP op de vandaag gepresenteerde voorstellen.

In het plan met de titel 'Een oproep aan het kabinet' vraagt de gezamenlijke oppositie het kabinet om in alle redelijkheid serieus te luisteren naar de brede maatschappelijke kritiek op de aangekondigde bezuinigingen. De oppositie verzoekt het kabinet om het beleid aan te passen, te beginnen bij het prepensioen- en levensloopvraagstuk. Wel benadrukt de vakbeweging dat het problemen met het kabinetsbeleid breder zijn dan het conflict op het dossier van vut- en prepensioen.


---


--------