Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


23 september 2004


Heerde - kop-staartbotsing.

Op woensdag (22-09) vond er rond 14.55 uur een kop-staartbotsing plaats op de Kamperweg, waarbij drie auto's waren betrokken. Een 32-jarige automobiliste uit Hierden wist haar auto op tijd tot stilstand te brengen toen de auto's voor haar opeens afremden. De automobilist achter haar, een 40-jarige man uit Voorburg, kon door krachtig remmen een aanrijding voorkomen, maar een derde auto, bestuurd door een 25-jarige Apeldoorner, gleed ondanks hevig remmen door en botste op de Voorburger welke vervolgens botste op de Hierdense. Er raakte niemand gewond. Eén auto moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Harderwijk - drankrijder aangehouden na negeren stopteken.
Op donderdag (23-09), rond 03.45 uur, negeerde een 34-jarige automobilist uit Ermelo een stopteken van de politie op de S7. Na een korte achtervolging werd de man staande gehouden. Omdat de man verzet pleegde werd hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. De man blies een promillage van 1,4 waarna zijn rijbewijs werd ingenomen en er een proces-verbaal werd opgemaakt. Voor het negeren van het stopteken kreeg de man een boete uitgereikt.


Epe - 2 automobilisten te hard.

De politie heeft op woensdag (22-09), rond 16.35 uur, bij een controle op de Officiersweg
twee bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De toegestane snelheid ter plaatse is 30 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 49 km per uur.


't Harde - afvaltransporten gecontroleerd

Op dinsdag (21-09) werd er overdag een controle gehouden op afvaltransporten. Aan deze actie werd oa deelgenomen door politie, marechaussee, AID, VROM en IVW (Inspectie Verkeer en Waterstaat).
In totaal werden er 71 voertuigen gecontroleerd, 51 blaastesten afgenomen en 6 processen-verbaal opgemaakt voor onder meer het niet kunnen tonen van tachograafschijven en het overschrijden van de toegestane voertuiglengte.
Daarnaast werden er enkele waarschuwingen uitgedeeld voor geringe overbelading en het overschrijden van de arbeidstijdenwet.
Twee afvaltransporten zullen nader worden onderzocht door VROM.


Heerde - 35 automobilisten rijden te hard.

De politie heeft op woensdag (22-09), tussen 07.20-09.00 uur, bij een controle op de Eperweg 35 automobilisten bekeurd voor te hard rijden. Ivm wegwerkzaamheden was de toegestane snelheid 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km per uur.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --