Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
23/09/04

Nieuw - Sjakie en de chocoladefabriek - het spel

"En we gaan naar de heerlijkste plek op aarde..."

Neem een kijkje in de verbazingwekkende wereld van de beroemde chocoladefabriek van Roald Dahl!

Het verhaal achter het spel:


1 De spelers gaan naar de chocoladefabriek en strijden om de meest fantastische snoepjes. Maar pas op! Als je te inhalig bent, word je uitgeperst in de Perskamer, uitgerekt in de Uitrekkamer of gedumpt in de Rommelkamer. Als de nood het hoogst is, kun je misschien meneer Wonka om hulp vragen.

Wie bereikt als eerste de Grote glazen lift in dit hilarische spel?

Kort spelverloop:
In dit spel hebben de spelers als doel om als eerste de Grote glazen lift te bereiken met een complete set snoep. Iedere speler loopt met zijn Sjakie (pion) door de fabriek over de chocoladerivier. Om snoep op te halen moet Sjakie de Uitvindkamer, de Grote kauwgommachine, de Notenkamer of de TV kamer aan de oevers van de chocoladerivier binnengaan. Als Sjakie een kamer binnen is, probeer je zoveel mogelijk lekkere snoepjes te pakken. Maar pas op: als je zo inhalig bent als Augustus Gloep en een snoepje pakt, die je al hebt, dan word je bestraft! Jouw Sjakie wordt dan meteen verbannen naar de kamer ernaast, zoals de Karamelkamer, de Perskamer, de Rommelkamer of de Uitrekkamer. Hier blijft je Sjakie drie beurten opgesloten, tenzij het je lukt om de hulp van meneer Wonka in te roepen door met de speciale dobbelsteen een W te gooien. En alsof dit nog niet erg genoeg is, proberen je tegenspelers ook nog eens Oempa Loempa fiches te verzamelen waarmee ze je flink kunnen dwarszitten.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : ca. 25 minuten
Winkeladviesprijs : Eur 14,95

Digitaal beeldmateriaal in hoge resolutie kunt u vanaf onze website downloaden bij persinformatie. Voor meer informatie of recensie-exemplaren mailt u naar arthur@identitygames.nl of belt u met Arthur Tebbe +31-10-201 45 64 of +31-6 41 55 60 28 of kijk op onze website www.identitygames.nl

©2004 Winning Moves.Gedistribueerd in Nederland door Identity Games International BV, Rotterdam.©Roald Dahl Nominee Ltd/Quentin Blake 2002Roald Dahl is een handelsmerk van Roald Dahl Nominee Ltd.


---- --