D66

De Jonge Democraten, de politieke jongerenorganisatie gelieerd aan D66, voert vandaag actie tegen de FNV. De jongeren vinden dat de FNV asociale eisen heeft, die voor de toekomstige generaties peperduur uit zullen pakken. Om 11.00 verzamelen zij op het station Amsterdam Sloterdijk om het FNV-hoofdgebouw op de Naritaweg te gaan dichttapen.

Voorzitter Jan Paternotte van de Jonge Democraten: De FNV heeft zich ontpopt als de grootste korte termijndenker van Nederland. De toekomst laat hen volledig koud. Wij willen graag wel de verzorgingsstaat behouden.

De Jonge Democraten zijn woedend dat de FNV vasthoudt aan haar looneis van 3% en niets wil veranderen aan de pensioenregelingen. Volgens de Jonge Democraten is het op termijn onmogelijk om te ontkomen aan verhoging van de pensioensgerechtigde leeftijd. En hoe langer we die verhoging uitstellen, hoe kleiner de kans dat de jongeren van nu ooit nog met pensioen kunnen, aldus Paternotte. Er valt genoeg aan te merken op het kabinetsbeleid, maar de vakbonden zijn nog wel de meest asociale. Kenmerkend hiervoor vinden zij de uitspraak in Netwerk van FNV-voorman Lodewijk de Waal: Ik hoef niet te praten over de lange termijn, want dan ben ik allang dood.

23-9-2004 13:49