Ingezonden persbericht


Persbericht

Lelystad, 23 september 2004

Snelgroeiend Rij Analyse Centrum Nederland verhuist naar testcentrum RDW

LELYSTAD - Het Rij Analyse Centrum Nederland (RACN), specialist in het terugbrengen van schade-, brandstof en onderhoudskosten voor (transport)ondernemingen, verhuist per 1 oktober naar Lelystad. Aanleiding is de snelle groei en de uitbreiding van de activiteiten van het RACN, dat eind 2003 is gestart.

Het RACN biedt een eendaags veiligheidsprogramma aan, dat deelnemers bewust maakt van de oorzaken van het ontstaan van schade, wat dit betekent voor hun bedrijf en wat zij daar zelf aan kunnen en willen doen. "Steeds meer ondernemingen laten hun medewerkers dit veiligheidsprogramma doorlopen", zegt directeur Henk de Vries. "Omdat het enorm motiverend werkt voor de deelnemers, is het succes verzekerd. Veel leasemaatschappijen adviseren bijvoorbeeld ál hun klanten dit programma van het RACN te volgen."

Volgens De Vries ontdekken ook steeds meer verzekeringsmaatschappijen de waarde van het programma. Zo doet het RACN voor Delta Lloyd onderzoek binnen bedrijven om te achterhalen waarom een bepaald schadepatroon is ontstaan en wat men zelf kan doen om dit patroon te doorbreken. "Onze specifieke kennis op het gebied van verkeersveiligheid, verkeersopleidingen en het beheersen van mobiliteitskosten maken ons bedrijf uniek op het gebied van kostenreductie. Ook fleetmanagement en fleetconsultancy zijn onderdelen geworden van het RACN."

Bij trainingen met vrachtauto's en autobussen voor rijbewijsbezitters werkt het RACN samen met het Buro Transport Opleidingen (BTO) te Nieuwegein. Met BTO en Simulator Systems Projects werkt het RACN mee aan de verdere ontwikkeling en toepassing van een transportabele preventiesimulator. "Deze simulator is werkelijk uniek en specifiek bedoeld voor de transportsector", aldus De Vries. "In deze simulator kunnen allerlei situaties worden gesimuleerd waarop de bestuurder op de juiste wijze moet anticiperen. Ook situaties die om veiligheidsredenen niet beoefend kunnen worden op de openbare weg, kunnen perfect worden nagebootst."

Het RACN verzorgt tevens volledige opleidingen tot brandweerchauffeur. Ook kan het RACN - in combinatie met de simulator - volledige vervolgopleidingen voor brandweerkorpsen verzorgen. Die stemmen we af op de behoefte van de korpsen en de specifieke infrastructuur van hun omgeving.

Door al deze activiteiten is het RACN genoodzaakt zijn huidige kantoorlocatie in Putten te verlaten. Met ingang van 1 oktober 2004 zal het bedrijf een eigen kantoor- en theorieruimte betrekken op het testcentrum van de RDW te Lelystad. Na enkele verbouwingen zal het RACN vanaf 1 januari 2005 een eigen ontvangstruimte met receptie, wachtruimte, kantoor-en theorieruimte hebben op de testbaan van de RDW te Lelystad.

Nieuw adres van het RACN (per 1 oktober):

RACN

p/a Testcentrum RDW

Talingweg 76

8218 NX Lelystad

Tel.: 0900-KIESRACN (¤ 0,10 p/m)

Fax: 0320-284603

e-mail: info@racn.nl

web: www.racn.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht