Politie Zaanstreek-waterland


15:50 22-SEP-04
ZAANDAM, ROZENHOF
Aangehouden na uitschelden agent
Bij een controle vanwege overlast heeft de politie een 18-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij een agent uitschold. Surveillerende agenten waren naar de garage van het Rozenhof gelopen vanwege een melding dat daar jongeren stonden te blowen. De agenten spraken de jongens aan en fouilleerden hen. Toen ze vervolgens werden weggestuurd, schold één van de jongens de agenten uit. Tegen hem wordt proces-verbaal wegens belediging van een ambtenaar in functie opgemaakt. Na verhoor is de verdachte weer vrij gelaten.

20:00 22-SEP-04
KROMMENIE, HEILIGEWEG

Bromfiets kwijt

De bromfiets van een 18-jarige Krommenieër is door de politie in beslag genomen. De bromfietser werd door een motoragent gecontroleerd en bij de rollenbanktest bleek dat de bromfiets sneller dan 75 kilometer per uur kon rijden. Het is niet de eerste keer dat de jongeman op een opgevoerde bromfiets is betrapt. Justitie beslist later over het lot van de brommer. Tijdens de motorsurveillance zijn nog drie bromfietsers bekeurd voor te hoog vermogen.

05:19 23-SEP-04
WESTZAAN, OVERTOOM
Dronken man raakt gewond bij aanrijding
Een 49-jarige man uit Assendelft raakte door een aanrijding licht gewond aan zijn hoofd. Hij kwam terecht op de linker rijstrook en botste tegen een vrachtauto, bestuurd door een 36-jarige man uit Blokker. De Assendelver blies, na behandeling in het ziekenhuis, meer dan vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol door het testapparaat. De politie maakt proces-verbaal op en heeft het rijbewijs van de verdachte ingevorderd.

11:05 23-SEP-04
KROMMENIE, SERPELING
Man geslagen met hamer
Een 48-jarige man uit Amsterdam is door de politie aangehouden nadat hij een Krommenieër in diens woning met een hamer diverse malen zou hebben geslagen. Vermoedelijk is aan het geweld een onenigheid over verrichte werkzaamheden vooraf gegaan. De bewoner is gewond geraakt aan zijn arm en hoofd.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-230904

19:15-22:15 22-SEPT-04
KOOG AAN DE ZAAN, HOOGSTRAAT
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Nuchtere bestuurders

Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben woensdagavond een alcoholcontrole gehouden in Koog aan de Zaan en Wormerveer. Op de Hoogstraat en de Provincialeweg Zaandam-Castricum werden in totaal 114 bestuurders gecontroleerd. Geen van allen had teveel gedronken.

13:30-15;30 22-SEPT-04
ZAANDAM, DE WEER

Verkeerscontrole

Op de Weer in Zaandam werd woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden vijftien boetes uitgedeeld. Een derde daarvan betrof het niet dragen van de autogordel. Drie bestuurders reden met de telefoon in de hand en de overige boetes waren onder andere voor te hard rijden, het rijden met een gladde band (bromfiets) en het voeren van mistlicht. Een 36-jarige automobiliste uit Polen die te hard reed, moest de boete van 45 euro direct betalen.

23: 57 22-SEPT-04
ZAANDAM, HOUTVELDWEG

Onder invloed

Op de Houtveldweg in Zaandam hebben agenten woensdag tegen middernacht een 46-jarige vrouw uit Zaandam aangehouden wegens het rijden onder invloed. De vrouw kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een uur. Drie uur later werd op de Stationsstraat opnieuw een drankrijder van de weg gehaald. Een 38-jarige automobilist uit Duitsland had teveel gedronken en kreeg een rijverbod van een uur. Hij moest de boete van 190 euro direct betalen.

05:29/03:11 23-SEPT-04
WESTZAAN, OVERTOOM
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK

Rijbewijs kwijt

Agenten hebben donderdagochtend vroeg het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige man uit Wormerveer. De man zat met een flinke slok op achter het stuur. De agenten troffen de man aan in een geparkeerd staande auto langs de Provincialeweg N246 in Wormerveer. Een blaastest gaf aan dat de bestuurder maar liefst tweeëneenhalf keer zoveel drank op had als toegestaan.

21/22-SEPT-04
N247, KATWOUDE
ILPENDAM, JAAGWEG
WATERGANG, KANAALDIJK

Agressie in het verkeer

Agenten hebben dinsdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige automobilist uit Broek in Waterland omdat de man slingerend over de N247 in Katwoude reed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk weggedrag. Op de Jaagweg in Ilpendam en de Kanaaldijk in Watergang hebben twee motorrijders woensdagmiddag ook fikse boetes gekregen voor gevaarlijk rijgedrag. Een 39-jarige motorrijder uit Amsterdam reed te hard en haalde andere weggebruikers in via de busstrook. De tweede motorrijder, een 35-jarige man uit Purerend, maakte het nog bonter. Hij haalde in de stromende regen meerdere voertuigen in, daarbij negeerde hij de doorgetrokken streep, reed over een verdrijvingvlak en ging pas naar rechts nadat tegenliggers op rem trapten. De man kreeg meerdere boetes, voor gevaarlijk weggedrag, inhalen over de doorgetrokken streep en het rijden over een verdrijvingvlak. Tijdens de rijdende controle op de Jaagweg, de Kanaaldijk en de Purmerenderweg in de Zuidoostbeemster werden verder nog drie automobilisten die (handheld) belden tijden het rijden, vier bestuurders die het inhaalverbod negeerde en een weggebruiker die inhaalde via de busstrook, bekeurd.
Op de Jaagweg in Ilpendam werd woensdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Het overtredingspercentage was zeer laag. Minder dan tien bestuurders reden ter hard terwijl enkele duizenden voertuigen de controle passeerden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur.
De controles maakten deel uit van het regionale verkeersproject 'Agressie in het verkeer' dat afgelopen maandag startte. Ook de komende weken houdt de politie extra controles op gevaarlijk rijgedrag.


---- --