Verzamelde persberichten donderdag

's-Hertogenbosch 23-09-2004

MEISJE VERKRACHT

Rosmalen- Op maandagavond 13 september 2004 is in de omgeving van de tunnel onder de A2 van de Grote Elst naar de Burgemeester Jonkheer van der Heijdenlaan in Rosmalen een 13-jarige Bossche verkracht. Het meisje was op haar fiets vanuit s-Hertogenbosch onderweg naar een sportschool in Rosmalen. Terhoogte van het viaduct is zij door een onbekende man met een getint uiterlijk van haar fiets getrokken en verkracht. De politie heeft een rechercheteam van tien man op de zaak gezet. De technische recherche heeft een onderzoek op de plaats van het delict ingesteld. Rechercheurs hebben een buurt-en passantenonderzoek ingesteld. Deze onderzoeken hebben tot nu toe onvoldoende aanknopingspunten opgeleverd. Op dinsdag 28 september wordt de hulp van de kijkers ingeroepen bij het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het rechercheteam via telefoonnummer 0900-8844. De politie heeft er in verband met de zeer jeugdige leeftijd van het slachtoffer voor gekozen om niet direct met deze zaak naar buiten te treden. In het belang van het onderzoek kunnen er geen verdere mededelingen over de zaak worden gedaan.

VROUW AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch - Woensdagmiddag is een 37-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Ze werd in een winkel aan de Pensmarkt in 's-Hertogenbosch door twee politiemensen op heterdaad betrapt toen ze drie truien en een tas wegnam. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau, waar proces-verbaal tegen haar is opgemaakt. Na verhoor is ze later heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch - Woensdag avond is een 42-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man bedreigde in hun woning in 's-Hertogenbosch zijn 45 jarige echtgenote en sloeg hun 13-jarige zoontje toen deze tussen de twee strijden partijen sprong. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

GEWONDEN EN LANGE FILE BIJ ONGEVAL

Rosmalen - donderdagmorgen even voor 07.00 uur is een 19-jarige man uit Sint Michielsgestel bij een aanrijding op de A2 ter hoogte van Rosmalen gewond geraakt. Tijdens de drukke ochtendspits ontstond een aanrijding tussen een personenauto, bestuurd door een 56-jarige man uit Schijndel, een auto bestuurd door een 32-jarige man uit Berghem en een auto bestuurd door de 19-jarige man uit Sint Michielsgestel. De aanrijding vond plaats op de rijbaan in de richting Utrecht. De man uit Sint Michielsgestel werd met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. Door de aanrijding ontstond op de A2 in de richting Utrecht een file van 20 kilometer lengte.

AUTO GESTOLEN BIJ WONINGINBRAAK

's-Hertogenbosch - In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Klipperstraat in 's-Hertogenbosch. Men wist binnen te komen doormiddel van het afbreken van het slot van een achterdeur. Vanuit de woning werden autosleutels weggenomen. Met deze sleutels werd de bij de woning geparkeerde auto, een grijze BMW 525 I sedan gestolen. Het kenteken van de auto is 62-NX-PS. Dergelijke inbraken kunnen worden voorkomen door inbraakwerend beslag te plaatsen.

------
In dezelfde nacht werd ook ingebroken in een woning aan de Skiffdreef in 's-Hertogenbosch. Men wist binnen te komen doormiddel van gaatjesboren. Ook hier werden, naast enkele laptops, horloges en andere zaken, autosleutels gestolen. Met de sleutels werd de bij de woning geparkeerde auto, een blauwe BMW 530 D. Het kenteken van de auto is 92-NJ-PV.
Om dergelijke inbraken te voorkomen kunnen bijzetsloten worden geplaatst en afsluitbare raamhefboompjes.

BROMFIETSCONTROLE

's-Hertogenbosch - Donderdagmorgen is een bromfietscontrole gehouden op de Zandzuigerstraat in 's-Hertogenbosch. Bij deze controle werden 30 bromfietsen gecontroleerd. Tien bromfietsen bleken te zijn opgevoerd. De bestuurders daarvan zijn bekeurd.

VROUW GEWOND BIJ ONGEVAL

's-Hertogenbosch - Donderdagmorgen is een 36-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De vrouw reed op haar snorfiets over de Rijzertlaan in 's-Hertogenbosch. Door onbekende oorzaak kwam de vrouw daar ten val. Ze is met vermoedelijk verschillende botbreuken overgebracht naar een ziekenhuis.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

Berlicum - Woensdagmiddag even na 16.00 uur is een 22-jarige man uit Schijndel aangehouden. De man werd bekeurd omdat hij op zijn bromfiets over de Structuurweg in Schijndel reed. Op de Kapelstraat in Berlicum kon de man tot stoppen worden gebracht. Toen hij werd bekeurd, schold hij de politiemensen en beledigde hij hen. Hierop is hij aangehouden, waarbij hij zich verzette. Tegen de man is ook voor de belediging proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij later heengezonden.

UITSLAANDE BRAND

Schijndel - Woensdagavond even na 18.00 uur werd een uitslaande brand gemeld in een schuur aan de Veghelsedijk in Schijndel. De brand werd door de brandweer Schijndel en Sint Oedenrode bestreden. De brandweer heeft bijna een uur nodig gehad om de brand meester te worden. In de schuur stonden een jetski en enkele auto's, die in veiligheid konden worden gebracht. De oorzaak van de brand is niet bekend.

AUTO GESTOLEN BIJ WONINGINBRAAK

Liempde - In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Molendijk in Liempde. Een bovenlicht werd opengebroken, waardoor men binnen kon komen. Uit de woning werden bankpassen, papieren en autosleutels gestolen. Met de autosleutels werd de bij de woning geparkeerde blauwe BMW 530 D gestolen. Het kenteken van de auto is 20-PB-HB. Dergelijke inbraken kunnen worden voorkomen door het plaatsen van bijzetsloten en door het plaatsen van een barrièrestang.

CONTROLE INRIJVERBOD

Vught - Donderdagmorgen is een controle gehouden op het inrijverbod op de Honderdmorgensedijk in Vught. Bij de controle werden 21 bestuurders omdat ze het inrijverbod negeerden.

HUISELIJK GEWELD

Uden - Woensdagmiddag is een 19-jarige man uit Uden aangehouden. In een woning in Uden had hij een 17-jarige huisgenoot die tijdens een ruzie van de 19-jarige man met een andere bewoner tussenbeide kwam mishandeld en met een mes licht verwond. De man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

SPECIALE SNELHEIDSCONTROLE

Veghel - Donderdagmorgen is door de politie samen met een aantal verkeersbrigadiers bij een basisschool aan de Langedonk in Veghel op snelheid gecontroleerd. De auto's die te hard reden werd door de politie langs de kant gezet, waarop de bestuurders werden aangesproken door leden van de jeugdbrigade. Door de kinderen werd uitgelegd waarom ze het niet fijn vonden dat er te hard gereden werd en daarbij werden rode kaarten uitgedeeld. Gelukkig waren de overschrijding zo gering, dat het bij de waarschuwing kon blijven. Aan een aantal oplettende en rustig rijdende bestuurders werden groene kaarten uitgereikt om hen te bedanken voor hun attente rijgedrag.

OEFENWAPEN KWIJT

Oss Woensdagavond heeft de politie op de Staringstraat in Oss een 57-jarige man uit deze plaats aangehouden. De man was met zijn hond aan het oefenen, en had daartoe een alarmpistool bij zich voor het 'schotvast maken van zijn hond'. Bezit van een dergelijk wapen is verboden krachtens de Wet wapens en munitie. Nadat hij afstand had gedaan van zijn wapen is de man heengezonden.

VRACHTWAGENDIEF AANGEHOUDEN

Oss/Uden De politie heeft woensdagavond een 38-jarige man uit Culemborg aangehouden op de Munterweg in Uden. De vrachtauto werd opgemerkt door een surveillance van de Koninklijke Marechaussee die de achtervolging heeft ingezet en de man kon aanhouden. De man had eerder die avond een vrachtwagen ontvreemd van een werf aan de Singel 1940 in Oss.

VERKEERSCONTROLES

Oss Tijdens verkeerscontroles op de Cereslaan, Hescheweg en Kortfoortstraat in Oss heeft de politie woensdag tussen 07.15 en 13.15 uur 94 maal proces-verbaal opgemaakt. Zo werden 20 fietsers bekeurd omdat ze door rood licht reden, ontvingen 49 automobilisten een bon vanwege het feit dat zij de gordel niet droegen, reden vier brommerrijders zonder helm en overtraden 9 bestuurders de snelheidslimiet. 12 Weggebruikers werden voor uiteenlopende feiten bekeurd.

AUTO GESTOLEN EN UITGEBRAND

Oss - Donderdagmorgen is vanaf de Alanenweg in Oss een grijze Citroen Picasso gestolen. De bestuurster was pakjes aan het bezorgen en had de auto even verlaten om een pakje af te geven. Toen ze terugkwam bleek de auto te zijn gestolen. In de auto lagen nog enkele pakjes die bezorgd moesten worden De auto werd korte tijd later brandend aangetroffen op de Tussenrijtstraat in Berghem. De meeste nog te bezorgen pakjes bleken uit de auto te zijn weggenomen. De auto is geheel uitgebrand.

HARDLEERSE AUTOMOBILIST

Cuijk De politie heeft woensdagmiddag op de Raamweg in Cuijk wederom het kenteken ingevorderd van een 25-jarige automobilist uit deze plaats. De man was enkele weken geleden zijn kenteken al kwijtgeraakt omdat hij in een auto reed zonder originele uitlaat en met stroboscopische verlichting. Deze uitrusting is niet toegestaan omdat het andere weggebruikers in verwarring brengt. Toen hij zijn auto in de oude staat had hersteld, kreeg hij dit weer in bezit. Maar niet voor lange duur.

BEKEURD BIJ VERKEERSCONTROLES

Cuijk - Bij verkeerscontroles op de Guldengaarde en Lavendel in Cuijk heeft de politie woensdagmiddag tijdens verkeerscontroles 17 automobilisten bekeurd. 11 Automobilisten ontvingen een bekeuring vanwege het rijden zonder gordel; drie vanwege het feit dat ze zich niet aan de maximale snelheidslimiet hielden. Verder waren er bekeuringen voor het inrijden van een weg waar dat is verboden, het onverzekerd rijden en het overschrijden van een doorgetrokken streep.

HUISELIJK GEWELD

Velp - De politie heeft woensdagavond in Velp (Noord-Brabant) een 25-jarige man uit Schaijk aangehouden vanwege mishandeling van zijn echtgenote. Hij is ingesloten.

DRONKEN VROUW AANGEHOUDEN

Boxmeer - Donderdagmiddag werd gemeld dat voorbijgangers overlast ondervonden van een vrouw op de Steenstraat in Boxmeer. Op die weg bleek een 36-jarige vrouw uit Boxmeer voorbijgangers lastig te vallen en uit te schelden. De vrouw bleek onder invloed van alcohol te zijn. De vrouw werd aangehouden en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.