Ingezonden persbericht


Persbericht

IDC noemt ZyLAB als potentiele uitdager in de "Search and Retrieval"-markt

ZyLAB's betaalbare en modulaire oplossingen geven klanten de mogelijkheid om gericht commerciële, organisatorische en wetgevingsproblemen aan te pakken

Amsterdam, 23 september 2004 -- ZyLAB, gevestigd marktleider op het gebied van document imaging en full-text retrieval software, wordt in een Technology Assessment-rapport van IDC* genoemd als een leverancier met het potentieel om de markt open te breken met voordeliger oplossingen die toch alle mogelijkheden bieden die de markt vereist. ZyLAB biedt een reeks producten voor opslag, onderzoek en terugvinden van informatie, waarbij ieder afzonderlijk softwareproduct eenvoudig kan worden geïntegreerd tot een complete oplossing op maat.

IDC merkt op dat de introductie van de nieuwe, voordelige producten die worden aangeboden door organisaties zoals ZyLAB, grotere leveranciers ertoe dwingt nieuwe mogelijkheden te blijven toevoegen om huidige of nieuwe klanten ervan te overtuigen te upgraden naar nieuwe versies. Naarmate prijzen stijgen door de toevoeging van nieuwe mogelijkheden, zou ZyLAB in staat moeten zijn een groter marktaandeel te veroveren vanwege de lagere prijzen en aantrekkelijke mogelijkheden.

"Op basis van ons model van de dynamiek van de 'search and retrieval'-markt voorzien we dat 2006 voor ondernemingen in dit vakgebied een essentieel jaar zal zijn", aldus Susan Feldman, Research Vice President, Content Technologies bij IDC. "Vanwege de snelle groei zal deze markt in 2006-2007 verzadigd raken. Met andere woorden, er zullen dan geen nieuwe high-end klanten voor zoekapplicaties meer bijkomen. Door de dalende prijzen zal een nieuwe doelgroep - middelgrote organisaties - beginnen te investeren. Ondernemingen als ZyLAB - die complete, voordelige en eenvoudig te installeren producten leveren en met name die ondernemingen die elementen van zowel document management als zoektechnologie combineren - zullen aantrekkelijk zijn voor deze nieuwe groep klanten."

ZyLAB biedt een volledig XML-gebaseerde (DoD 5015.2-gecertificeerde) search engine en content management-oplossing voor het archiveren, doorzoeken, vinden, ordenen, delen en reproduceren van alle papieren en elektronische zakelijke documenten, inclusief e-mail. De afgelopen jaren heeft ZyLAB een complete reeks full-text zoektechnologieën ontwikkeld waarmee gebruikers kunnen zoeken op basis van afzonderlijke of onderling gerelateerde criteria. Al deze mogelijkheden worden ondersteund door verschillende tools voor relevance ranking, relevance feedback, text mining en visualisatie.

"We zijn blij met deze vermelding in het IDC-rapport, met name doordat we worden genoemd als leverancier die in staat is de markt voor search en retrieval-oplossingen open te breken", aldus Dr. ir. Jan C. Scholtes, algemeen directeur van ZyLAB. "We hebben een aantal grote voordelen - we opereren al 20 jaar op deze markt, hebben een wereldwijde organisatie, onze kostenstructuur is concurrerend en onze producten zijn modulair, waardoor organisaties kunnen kopen wat ze nu nodig hebben en later probleemloos functies kunnen toevoegen. Veel grotere leveranciers hanteren op het gebied van verkoop een 'alles of niets'-benadering. Dit is goed voor de verkoper, maar niet per se voor de koper. Waarom zou een klant een complete oplossing aanschaffen voor ¤ 250.000 terwijl er voor ¤ 25.000-50.000 een product is dat voldoet aan de huidige eisen?"

*Is Disruption Inevitable? Modelling the Future of the Search and Retrieval Software Market (IDC doc. #31643)

Over ZyLAB
ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. Twintig jaar geleden ontwikkelde ZyLAB het product ZyINDEX, dat al snel de meest gebruikte oplossing werd voor het doorzoeken van grote hoeveelheden elektronische files in PC-omgevingen. In 1991 kwam ZyLAB's belangrijkste product ZyIMAGE op de markt, de beste zoekmachine voor grote collecties gedigitaliseerde papieren en elektronische bestanden. De evolutie van ZyLAB gaat door met ZyIMAGE 5.0, dat een volledig open-source XML framework bevat en geschikt is voor papier, elektronische bestanden, e-mail en bijna alle vormen van multimedia. ZyIMAGE 5.0 vormt de kern van ZyLAB's complete oplossingen voor het archiveren, doorzoeken, vinden, ordenen, delen en reproduceren van documenten, die onder andere worden toegepast bij juridische-, financiële- en overheidsinstellingen. ZyLAB heeft wereldwijd installaties op meer dan 7.000 locaties met ruim 300.000 gebruikers. Vanuit haar kantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië kan ZyLAB haar klanten ter plekke een snelle dienstverlening bieden. Meer informatie kan worden gevonden op: www.zylab.com


---

Voor redactionele informatie: (ref.: PB1404)
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034, fax: 055-3602661, e-mail: marald@influx-pr.com , website: www.influx-pr.com