Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, donderdag 23 september

Den Helder 23-09-2004 - 16.30 uur

Enkele tips na TV-uitzending

Schagen, donderdag 23 september 2004.

De gewapende overval op een tankstation in Sint Maartenszee, die gebeurde op vrijdag 6 augustus 2004, werd gisteravond behandeld in het opsporingsprogramma TV-Ter Plaatse van TV Noord-Holland. De recherche Schagen heeft bruikbare informatie ontvangen waarnaar men verder onderzoek doet.

Verkeerscontrole

Den Helder, woensdag 22 september 2004.

Tussen 14.00 en 21.00 uur heeft de politie, samen met de Koninklijke Marechaussee, een verkeerscontrole gehouden. Daarbij verplaatsten de wetsdienaren zich van de Middenweg naar de Langevliet en de Drs. F. Bijlweg. Er werd voor snelheidsmetingen gebruik gemaakt van de Laser Patrol. In totaal kregen 44 weggebruikers een bekeuring; 10 wegens het niet dragen van de autogordel, 20 wegens het overschrijden van de maximum snelheid (hoogst gemeten op de Bijlweg 79 km/u), 10 wegens een te hoge constructiesnelheid (bromfiets), 2 wegens onnodig seinen, 1 wegens het niet dragen van een bromfietshelm en 1 wegens technische gebreken. Door signalen met de verlichting of met de claxon te geven proberen weggebruikers anderen te attenderen op (snelheids)controles, die vooral worden gehouden om de verkeersveiligheid te verhogen. Het frustreren van dergelijke controles is dan ook bij wet verboden. De boete voor het onnodig geven van signalen is 65 euro.

Automobilist zonder rijbewijs mag boetes aftikken

Den Helder, woensdag 22 september 2004.

In de avonduren werd op de Zanddijk een 36-jarige automobilist uit Den Helder gecontroleerd van wie bekend was dat hij geen rijbewijs heeft. De man kreeg een proces-verbaal. Hij bleek tevens nog voor 360 euro aan boetes te hebben open staan. De man rekende aan het bureau af.

Politie controleert op mest uitrijden

Noordkop, donderdag 23 september 2004.

Door de politie zijn in de Noordkop de afgelopen dagen controles gehouden op een juiste toepassing van de verspreiding van mest. Nadat door minister Veerman in eerste instantie ontheffing was verleend tot 15 september 2004 is het toch verboden vanaf dat tijdstip tot en met 31 januari 2005 mest uit te rijden in aangewezen gebieden. Dit zijn overwegend de (zandige) kustgebieden van Callantsoog tot en met Den Helder en gedeeltes in Wieringen en Wieringermeer. In de niet aangewezen gebieden mag dan alleen nog op braakliggende landbouwgronden mest worden uitgereden als deze direct wordt ondergewerkt. Dit wordt emissiearm genoemd. In het gehele gebied is het uitrijden van mest op graslanden verboden.

De controles hebben reeds 5 processen-verbaal opgeleverd van bollentelers die vaste mest gebruikten als anti-stuifdek op hun bollenland. Papiercellulose is daarvoor het alternatief. Komende week zullen de controles worden voortgezet onder coördinatie van de afdeling milieu van de politie.

Bromfietser gewond

Breezand, donderdag 23 september 2004.

Een 16-jarige bromfietser uit t Zand is door nog onbekende oorzaak gevallen met zijn bromfiets op de Schorweg rond 07.30 uur. Hij verloor de controle over zijn voertuig, raakte van de weg af en botste tegen een damwand op. Hij liep daarbij een beenbreuk op in het onderbeen en is vervoerd naar het Gemini Ziekenhuis.