Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, donderdag 23 september

Hoorn 23-09-2004 - 16.30 uur

Aanrijding met letsel

Hoogkarspel, woensdag 22 september 2004.

Omstreeks 15.40 uur vond er op de Gouw, tussen de Kerspelweg en Tolweg, een aanrijding met letsel plaats waarbij een betrokkene doorreed maar later kon worden aangehouden in Koog aan de Zaan.

Een 29-jarige automobilist uit Lutjebroek reed over de Gouw en moest, naar eigen zeggen, uitwijken voor een hem tegemoetkomende 36-jarige automobilist uit Koog aan de Zaan. De Lutjebroeker kwam in de rechterberm terecht en stuurde daar weer uit maar botste vervolgens tegen een andere tegemoetkomende auto, bestuurd door een 64-jarige man uit Wieringerwerf. Deze 64-jarige man raakte gewond aan zijn nek evenals zijn 60-jarige passagiere uit Wieringerwerf. De twee autos raakten flink beschadigd.

De 36-jarige automobilist reed na de botsing door maar een oplettende getuige die achter hem reed noteerde zijn kenteken en gaf dat door aan de politie. Hierdoor kon deze man thuis in Koog aan de Zaan worden opgewacht door de plaatselijke politie. De man verklaarde niet teveel naar links te hebben gereden en niets van de aanrijding te hebben gemerkt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Minibike in beslag genomen

Zwaag, woensdag 22 september 2004.

Omstreeks 17.20 uur zagen surveillerende agenten op de openbare weg de Corantijn een 16-jarige jongen uit Zwaag op een minibike rijden, een soort kleine motorfiets. Het is verboden om met dergelijke voertuigen op de openbare weg te rijden. Toen de agenten de jongeman aan de kant wilden zetten, reed hij van hen weg. Uiteindelijk konden ze hem tot stoppen dwingen op de Dorpsstraat. Ze maken een proces-verbaal op tegen de bestuurder wegens het onverzekerd rijden, het rijden zonder rijbewijs, het niet voldoen aan een stopteken en wegens het veroorzaken van gevaar voor andere weggebruikers. De minibike is in beslag genomen.

Drankrijder veroorzaakt aanrijding

Hoorn, woensdag 22 september 2004.

Omstreeks 23.00 uur reed een 45-jarige dronken automobilist uit Hoorn, op de Provinciale weg, ter hoogte van de Zwaagmergouw, achterop een auto die stond te wachten voor het rode verkeerslicht. Er ontstond lichte schade. Bij controle bleek de bestuurder flink te hebben gedronken. Hij blies aan het bureau 755 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs is ingenomen en hij krijgt een proces-verbaal.

Preventief fouilleren

Hoorn, woensdag 22 september 2004.

Op en rond het Betje Wolffplein heeft de politie preventief gefouilleerd tussen 21.00 en 23.00 uur. Daarbij zijn 17 voertuigen doorzocht en zijn 43 mannen en 4 vrouwen gecontroleerd. Er zijn geen wapens aangetroffen.