Gemeente Helmond|

---

WerkinUitvoering

Regelmatig onderhoud aan openbare wegen is noodzakelijk. Hier vindt u de actuele wegwerkzaamheden:

* Deel Deurneseweg bij Henri Dunanttunnel op 24 september afgesloten
* Wegafsluitingen Wethouder van Wellaan en Burgemeester van Houtlaan
* Spoorwegovergang Slegerstraat

* Kruising bij spoorbrug van 13 september - 16 oktober afgesloten
* Deel Geldropseweg van 20 september 30 oktober afgesloten
* Herinrichting Kanaaldijk N-W

---

Deel Deurneseweg bij Henri Dunanttunnel op 24 september afgesloten

Bij de Henri Dunanttunnel is acuut een gat in de weg ontstaan, dat niet provisorisch verholpen kan worden. Daardoor is op donderdag 23 september de gehele middag en avond maar één van de twee rijstroken van de richting Deurne naar Helmond open. Voor deze ene rijstrook geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Doorgaand verkeer richting Eindhoven wordt op de Deurneseweg al via borden omgeleid.

Vrijdag 24 september wordt het betreffende gedeelte van het wegdek opnieuw geasfalteerd. Hiervoor worden vanaf 7.00 uur beide noordelijke rijstroken van de richting Deurne-Helmond ter hoogte van de tunnel geheel afgesloten. Op de zuidelijke weghelft (Helmond richting Deurne) is slechts één rijstrook open. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Lagedijk/Vossenbeemd/Kanaaldijk. Verkeer richting centrum is mogelijk via Lagedijk/Engelseweg/Churchilllaan. Hierdoor kan er extra verkeersdrukte ontstaan, vooral op de kruising Kanaaldijk Zuid-West Vossenbeemd, op de kruising Kanaaldijk Zuid-West Heeklaan én op de Kasteeltraverse. De rijstroken bij de Henri Dunanttunnel zijn naar verwachting vrijdag op het eind van de middag weer open voor alle verkeer.

---

Wegafsluitingen Wethouder van Wellaan en Burgemeester van Houtlaan Op maandag 27 en dinsdag 28 september wordt de Wethouder van Wellaan wegens asfalteringswerkzaamheden afgesloten. Woensdag 29 september is de Burgemeester van Houtlaan aan de beurt. Verkeer wordt via borden omgeleid. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden vertraging oplopen.
---

Spoorwegovergang
In verband met uit te voeren onderhoudswerkzamheden aan de spoorweg Helmond-Eindhoven wordt de navolgende spoorwegovergang afgesloten voor alle verkeer;

Slegersstraat, in de nacht van woensdag op donderdag, 13 op 14 oktober 2004 (week 42).

Deze afsluitingen gaat in vanaf 23.00 uur en zal eindigen om 07.00 uur (of zoveel later als voor de werkzaamheden noodzakelijk is)
---

Kruising bij spoorbrug van 13 september - 16 oktober afgesloten In verband met onderhoudswerkzaamheden aan de brug en vernieuwing van het wegdek is de kruising Heeklaan/Engelseweg/Kanaaldijk Noordwest/Kanaaldijk Zuidwest vanaf 13 september voor vijf weken voor alle verkeer afgesloten. Verkeer wordt via borden omgeleid.
---

Deel Geldropseweg van 20 september 30 oktober afgesloten Het gedeelte van de Geldropseweg tussen de Brandevoortsedreef en het Eindhovens kanaal is van maandag 20 september voor zes weken voor alle verkeer afgesloten. Dit in verband met asfaltering van de fietspaden en aanpassingen aan de weg. Verkeer wordt aan de hand van borden via de Brandevoortsedreef-Brugstraat-Industrieweg omgeleid.
---

Herinrichting Kanaaldijk N-W
Op maandag 21 juni 2004 starten de werkzaamheden t.b.v. de herinrichting van de Kanaaldijk N-W. Het betreft het gedeelte tussen de Eikendreef tot iets voorbij de Beatrixlaan.

Doelstelling van het project is om een koppeling te maken tussen de stadsdelen die oostelijk en westelijk van de Kanaaldijk liggen. Door gebruik te maken van gelijksoortige inrichtingselementen wordt deze koppeling onderstreept.

Na de herinrichting blijft de Kanaaldijk voor alle voertuigklassen toegankelijk. Er wordt wel gebruik gemaakt van snelheidsremmende maatregelen, waardoor de snelheid van de voertuigen wordt vertraagd.

Verder komen er in het wegprofiel fietsstroken van rood asfalt.

Naar verwachting gaat het gehele werk 8 maanden duren. Hiervoor zal de Kanaaldijk N-W over het betreffende werkvak ca. 6 maanden geheel worden afgezet. Het verkeer wordt omgeleid via de Julianalaan Europaweg Eikendreef. Verder wordt het vrachtverkeer vanuit Eindhoven richting Weert omgeleid via de Brandevoortse Dreef en de Heeklaan. Het vrachtverkeer vanuit sHertogenbosch richting Weert wordt bij Beek en Donk al omgeleid via de N279 - Wolfsputterbaan Rochadeweg.

Zie ook bijgevoegde routekaart.

De routes naar de winkels en de bedrijven die binnen het betreffende gebied zijn gehuisvest, worden via aparte verwijzingsborden aangegeven.