Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Young & trendy, sneeuw & strand, cultuur & natuur.

NIEUW: CORENDON BRENGT ISTANBUL MAGAZINE UIT

Amsterdam, september 2004. Corendon, marktleider op het gebied van reizen naar Turkije, heeft een brochure in de vorm van een glossy magazine uitgebracht: Istanbul genaamd. Dit 36 pagina's tellende fullcolour tijdschrift staat boordevol bruisende tips over de meest hippe stad van Turkije, de nieuwste hotspot voor wie shopaholic, sportieveling en tegelijkertijd cultuurfanaat is. Een handig extraatje is de bijgevoegde stadsplattegrond, met alle toeristische highlights zoals musea, paleizen, moskeeën en ook alle veerverbindingen over de rivier de Bosphorus.

Skiën en golfen
Het Istanbul magazine is informatief en tegelijkertijd uitnodigend. Istanbul is een bestemming die werkelijk voor elk wat wils biedt en het magazine geeft het enorme scala aan mogelijkheden duidelijk weer. Zo biedt het tijdschrift informatie pagina's over skiën en golfen in de directe omgeving van de stad. Sneeuwliefhebbers kunnen zich uitleven op de pistes van de skigebieden Uluda? en Kartalkaya, op ongeveer vier uur afstand van het centrum van de stad vandaan. Golffanaten halen hun hart op bij het betreden van de holes van de golfbaan Klassis Golf & Countryclub. 150 hectare met hoogteverschillen van 60 meter maken de golfbaan tot een echte uitdaging.

Armani, Versace en loungen aan de Zwarte Zee
In de stad zelf kan er exclusief geshopt worden -Armani, Versace- in de wijk Ni?anta?i, alle internationale merken -Mexx, Lacoste- zijn te vinden in de Ba?dat Cadessi en voor de lowbudgetshoppers is het goed vertoeven in de straat Istiklal Cadessi. Natuurlijk zijn er ook de beroemde bazaars, winkelcentra en markten. Wat nog bijna niemand weet is dat er op circa 25 kilometer ten noorden van Istanbul, aan de Europese kant van de Zwarte Zee, een hip loungestrand ligt bij een piepkleine authentieke badplaats; Kilyos genaamd. Het magazine geeft tips hoe er te komen en waar te verblijven.

Trendy bars en discotheken
Istanbul - met 15 miljoen inwoners - biedt een enorme variëteit aan uitgaansgelegenheden; er zijn Turkse eethuisjes, een groot aantal visrestaurants, allerlei FastFood restaurants en ook de internationale keuken is - in de duurdere wijken - te vinden. 's Avonds komt het bruisende nachtleven op gang; tot in de kleine uurtjes wordt er in de trendy clubs aan de Bosphorus gedanst en gefeest.

Het Istanbul magazine geeft tips over wat er specifiek in elke uitgaanswijk te vinden is; het meest bekende is het gebied rondom het Taksimplein, de meeste toeristen gaan naar Sultanahmet en liefhebbers van het nautische leven voelen zich thuis in de wijk rondom de jachthaven Kalanus Marina. Onder de kop "bijzondere plekken" staan bovendien een aantal tips van insiders vermeld; het mooiste uitzicht over de Bosphorus en de plek waar het oudste Franse café van de stad zich bevindt.

Constantinopel

Ook cultuurliefhebbers zijn op hun plek in Istanbul dat talloze moskeeën, kerken musea en paleizen telt. De stad is al eeuwen oud en heette van 324 na Christus tot 1453 Constantinopel, stad van Constantijn. De Griekse, Romeinse en Osmaanse invloeden hebben door de eeuwen heen hun sporen achtergelaten. De belangrijkste highlights voor cultuurminnaars zijn de Blauwe Moskee, de Hagia Sophia, het archeologisch museum en het Dolmabahce Paleis.

Istanbul Magazine is kosteloos verkrijgbaar bij reisbureaus, in het vliegtuig en op de luchthavens Schiphol Airport en Eindhoven Airport. Het blad is op te vragen via www.corendon.nl.

Corendon Vliegvakanties is opgericht in 2000 en is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende touroperators op de Nederlandse en Belgische markt. Door uitstekende samenwerking met lokale agenten, hoteliers en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen kan Corendon zeer voordelige en kwalitatief goede reizen aanbieden naar Turkije. Zie ook www.corendon.nl.