Verdachte van internetoplichting aangehouden

Best 23-09-2004 - Op het politiebureau in Best is vorige week een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van oplichting via internet. De verdachte zou toegangskaartjes voor concerten en musicals via een internetsite te koop aan hebben geboden

Zuidoost-Brabant: Verdachte van internetoplichting aangehouden

Op het politiebureau in Best is vorige week een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van oplichting via internet. De verdachte zou toegangskaartjes voor concerten en musicals via een internetsite te koop aan hebben geboden. De mensen die de kaartjes wilden kopen moesten eerst geld overmaken op een rekening. Vervolgens werden de kaartjes echter nooit naar de koper toegestuurd. De kopers werden benadeeld voor bedragen variërend van 50 tot 210 euro. De politie van de afdeling Best behandelt de zaak omdat in eerste instantie het vermoeden bestond dat de oplichting vanuit Best plaatsvond. Inmiddels heeft de politie zeventien benadeelden weten te traceren. De gedupeerden zijn afkomstig uit diverse delen van het land waaronder Bladel, Helmond, Borne, Amsterdam, Heemstede, Helden en Loosdrecht. De oplichtingen vonden plaats tussen april en september van dit jaar. De politie sluit niet uit dat er nog meer gedupeerden zijn. De verdachte is gehoord door de politie en mocht vervolgens naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

De politie adviseert mensen naar aanleiding van dit bericht om voorzichtig te zijn bij aankopen via internet. Probeer in ieder geval de gegevens van de verkoper te verkrijgen, betaal nooit het volledige bedrag vooraf aan de levering, laat de spullen onder rembours bezorgen of ga ze ophalen.