Ingezonden persbericht

Eerste 'master' in strategisch bedrijfsopleiden

Opleiding vergroot aantoonbaar het rendement van opleiding & training in bedrijven

BLEISWIJK, 20040821 -- Op 24 september 2004 gaat de post-initiële masteropleiding MasterTrainer van start. Deze part-time opleiding bestaat uit tien modules en duurt twee jaar. De specialiserende masteropleiding reikt opleidingsprofessionals kennis, instrumenten én vaardigheden aan. Knowhow die hen in staat stelt efficiënt en adequaat in te spelen op opleidings- en organisatieontwikkelingvraagstukken. De eindkwalificatietitel 'Master of Strategic Corporate Education' is een nieuwe specialisatie binnen het domein van de opleidingskunde.


De masteropleiding staat open voor een ieder die zich als opleidingsprofessional wil profileren. Dat kunnen trainers, opleidingsmanagers, HR(D) adviseurs of opleidingsverantwoordelijken zijn die werkzaam zijn bij het bedrijfsleven, binnen een opleidings- of trainingsinstituut, zelfstandige trainers/adviseurs of zij die zich naast hun dagelijkse werkzaamheden verder willen ontwikkelen als opleider van arbeidsorganisaties.

Situationeel strategisch bedrijfsopleiden
De opleiding spitst zich verdiepend toe op het proces van situationeel strategisch bedrijfsopleiden. Het beroepsprofiel van de opleidingsprofessional zorgt dat de opleiding goed aansluit op de uitdagingen die de beroepsgroep tegen komt in complexe en vaak snel veranderende situaties binnen het bedrijfsleven. Deelnemers kunnen ook via een vrij keuzeprogramma zich met een minor verdiepen in onderwerpen waar hun belangstelling in het bijzonder naar uit gaat, zoals: personal en mental coaching, e-learning, performancemanagement, gedrag & motivatie, creatieve didactiek, management development, enzovoorts.

Programmacoördinatie en hoogleraren
De programmacoördinatie is in handen van dr. G.J. Bergenhenegouwen (universitair hoofddocent strategisch bedrijfsopleiden en leren in organisaties). Verbonden aan de opleiding MasterTrainer zijn internationaal bekende docenten zoals prof. dr. R. Vinke (hoogleraar Human Resources Organization and Management Effectiveness en hoofdredacteur van de Personeelsgids), prof. dr. A.J. Cozijnsen (hoogleraar veranderingsmanagement) en prof. dr. P.R.J. Simons (hoogleraar didactiek in digitale context), prof. dr. F.A.J. Korthagen (hoogleraar didactiek van de opleiding van leraren), mr. L. Kerklaan (adviesvaardigheden en performancemanagement) en D. Stoel M.A. (rendement van opleiden & training, financieel management).

Modulair
Afzonderlijke modules worden in 2005 waarschijnlijk ook opengesteld voor een ieder die een specifiek bijscholingstraject wil volgen, deze kunnen worden gecombineerd tot een volledige master. Voor mensen die in het bezit zijn van het registerdiploma post-HBO Professional Trainer bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan het verkorte éénjarige masterprogramma.

Return On Investment 51 procent
De eerste vijf modules van de masteropleiding MasterTrainer (Fase Professional Trainer) hebben als enige in Nederland een aantoonbaar en door een registeraccountant gecontroleerd rendement. Extern onderzoek onder de deelnemers van de opleiding toont aan dat zij het opleidingsbeleid binnen hun organisaties hebben verbeterd. Het gemiddeld return on investment (ROI) van alle deelnemers is 51 procent. Dat wil zeggen dat men voor iedere geïnvesteerde euro in de opleiding gemiddeld 1,51 euro terugontving. Zo werden er opbrengsten gemeten (direct gerelateerd aan de opleiding) van meer dan 45.000 euro binnen één bedrijf. Het onderzoek is gecontroleerd door, en kreeg een officiële accountantsverklaring van accountantskantoor Deloitte.

0-0-0-0-0