Ingezonden persbericht

NIEUW KOOKBOEK VAN 'SMART COOK' GERICHT OP AZIATISCHE KEUKEN

24 SEPTEMBER: LANCERING SMART COOKING 3 BIJ BOEKHANDEL SCHELTEMA IN AMSTERDAM

Amsterdam, 14 september 2004... Julius Jaspers komt na het succes van Smart Cooking 1 en 2 met Smart Cooking 3, geheel gericht op de zinnenprikkelende Aziatische keuken. Op vrijdag 24 september van 16.30 tot 18.00 uur bij boekhandel Scheltema op het Koningsplein te Amsterdam, presenteert Julius Jaspers Smart Cooking 3 onder het genot van een drankje en culinaire hapjes van Pauline Tiedema.

Aziatische kookgeheimen
De zoektocht van Julius naar tongstrelende ingrediënten leidde hem al jarenlang naar Azië. Voor Smart Cooking 3 besloot de doorgewinterde kok zijn Aziatische kookgeheimen nu maar eens tevoorschijn te toveren. Na zijn laatste reis van een aantal weken door Azië kwam hij terug met prachtige sfeerfoto's en nog méér inspiratie. Zo beschrijft Julius in tien hoofdstukken van Smart Cooking 3 zijn meest geurige Aziatische recepten - voorzien van prachtige illustraties - zoals pittige stoofschotels, zalige wokgerechten, frisse salades, romige curries en lekkere (veroosterde!) toetjes.

Smart Cooking
Julius Jaspers' Smart Cooking is inmiddels een bekend concept in Nederland. Zijn gerechten zijn dankzij een zorgvuldige voorbereiding vóóraf snel te bereiden en ideaal voor een feestelijk diner thuis. Koken is volgens Jaspers 'entertainment' en dus niet de hele avond in de keuken staan terwijl de gasten aan tafel zitten. Julius Jaspers: "Juist de handelingen vóóraf zijn essentieel, zodat tijdens lunch of diner nog maar vijf minuten per gang gekookt hoeft te worden. Het klinkt simpel,... en dat is het ook!"

Snel, smakelijk en 'smart'
De Aziatische keuken is uit zichzelf 'smart': er wordt veel rauw gegeten en snel gewokt dus de voorbereiding - het wassen en snijden van de ingrediënten - gebeurt voornamelijk vooraf. Een lekker Aziatisch gerecht is een kwestie van minuten. In Smart Cooking 3 maakt hij zijn eigen vertaalslag voor wat betreft de ingrediënten en hangt hij aan de recepten geen 'vlaggetjes'; de gerechten zijn een mix van Vietnamees, Chinees, Maleisisch en Thais door elkaar.
Ook erg 'smart' zijn Jaspers adviezen voor de juiste basisvoorraad in de keuken. Als in het keukenkastje staat wat Julius voorschrijft, kun je met een paar dagverse ingrediënten altijd een héérlijk Aziatisch gerecht maken. Snel, smakelijk en 'smart'.

Kookliefhebbers die snel iets lekkers op tafel willen zetten, komen aan hun trekken met de verrassende recepten van kok/traiteur Julius Jaspers (tevens eigenaar van Studio Bazar, een winkelketen met een uitgebreid assortiment aan keukenspullen.) Smart Cooking 1 ontving de Gouden Garde voor het beste Nederlandstalige kookboek in 2003. Na het succes van Smart Cooking 1 en 2 komt 24 september Smart Cooking 3, dat geheel in het teken van de Aziatische keuken staat.

Smart Cooking 3
Prijs: ¤ 25,- (incl. BTW)
ISBN nummer: 90 66 11 020 1
Vanaf 24 september verkrijgbaar bij de erkende boekhandel en alle vestigingen van Studio Bazar.



Ingezonden persbericht